torstai 11. lokakuuta 2012

Ratsastusta ja ja ja

Keskiviikkona oli tupla treenaus med Pitsu & Olavi. Pitsun menin nivelillä ja keskityttiin ihan perus juttuihin. Menin koko ajan kauhukahva systeemillä ja Pitsulla sainkin paljon paremman fiiliksen kuin Olavilla. Kahvasta pystyi oikeasti nostamaan hevosen ja se esittikin hienoa ravia. Aloitin kuitenkin laukassa, jossa tein kokoamisia ja käynti- siirtymisiä. Alussa Pitsu oli aika raskas edestä, mutta kun pidin tuntuman tasaisena kahvassa roikkumalla (:D) ja ratsastin pohkeella, niin parani kyllä. Näinhän yleensäkin pitäisi ratsastaa, mutta koko homma menee helposti liikaa kädellä sähläämiseksi, jos ei oikeasti ajattele, että käsi hiljaa.

Ravissa ensin ympyrällä ravi kasaan, minkä jälkeen tein avoja pitkiä sivuja pitkin. Niissä sainkin yllättävän hyvin hepan taipumaan (ehkä). Nimittäin oon aika usein silleen "jee sehän taipuu kivasti!", mutta oikeasti mennäänkin vain pohkeenäistöä... Sitten valmennuksissa muistaa taas mitä taipuminen tarkoittaa. Kuiteskin tuntui ihan kivalta ja tein myös muutaman sulun, jotka oli jees. Oli jännä huomata, että Pitsun muoto pysyi hyvänä myös suluissa, kun usein "normaalisti" ratsastaessa se yrittää vähän sukeltaa. Lopussa vielä yritin ratsastaa passagemaista ravia ja lisättyä ravia sekä siirtymisiä niiden välillä. Sainkin aika kivoja askelia varsinkin passageravissa!

Olavin kanssa oli keskiviikkona pikkusen hankala päivä, mutta toisaalta sain ihan hyviäkin pätkiä ulos. Heppa venytti kivasti eteenalas alkuraveissa & laukoissa. Yritin taas keskittyä käsien pitämiseen paikallaan, mutta se oli haastavaa... Tein ravissa avoja ja sulkuja, jotka onnistuivat ihan kivasti sen jälkeen, kun muistutin sisäpohkeella, että sen kyljen pitää ihan oikeasti taipua. Laukassa tein kokoamisia ja vaihtoja. Koska Olavi oli ihan hyvän tuntuinen, päätin hieman työstää ravia ympyrällä. Aktivoin takajalkoja raipan avulla ja tuli kyllä hienoja askeleita! Kun heppa reagoi muutaman kerran hyvin, annoin pitkät ohjat ja ravattiin kauheeta vauhtia ympäri maneesia heppaa kehuen :D. Lopussa halusin, että Olavi pysyy mun kanssa, joten mentiin ihan hidasta ravia (ja välillä käyntä) melko pitkillä ohjilla eteenalas ympyröillä.

Tänään Olavi taas oli ihan super! Menin vaan aika kevyesti eteenalas, mutta sain lopussa loisto fiiliksen! Hevonen kantoi itsensä, liikkui hyvin ja minä istuin ja pidin ohjat kädessä. Istuminenkin oli kauhean helpon tuntuista, pääsin satulaan paremmin, kun siirsin jalkoja eteenpäin (ne on keksinyt "hauskan" tavan vaellella ihan liian taakse, voitte kuvitella, kuinka epätoivoista vaihtojen tekeminen on, kun molemmat jalat on takana jo valmiiksi...). Jumppailin ympyröillä, kolmikaarisella ja välillä tarkistin, että heppa pysyi avuilla myös suoralla uralla. Tein myös muutaman vaihdon, jotka oli tosi hienoja. No eipä nyt sen kummempaa kerrottavaa, kun tosiaan aika vähän oikeastaan tein, mutta ajattelin raportoida hyvistä fiiliksistä! :))

Ja on toinenkin asia, josta oon vielä paljon enemmän innoissaan, mutta en nyt vielä kerro enempää ennen kuin hommat selkenee, mutta iiks !! :D

Mulla ei (taaskaan) ole mitään uusia kuvia, joten tungen tohon nyt edes yhden vanhoista tuhat kertaa nähdyistä kuvista kootun söhellyksen... Ja toi alla oleva kuva on toinen osoitus siitä, että mulla on ihan liikaa aikaa......... Avaruusheppa Olavi :---D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti