torstai 27. syyskuuta 2012

Bloggaajan paluu


Nyt on hoidettu YO- kokeet alta ja tavoitteena on aktivoitua täällä suunnalla jälleen! Tän postauksen kuvat on kesällä otettuja ja voi halleluja kuinka kauhean näköistä menoa... Yritin jotain kohtuullisia valita mukaan tekstiä piristämään...

Treenailtiin tänään Pitsun kanssa. Oon aika tyytyväinen treeniin, kun sain hyvin tehtyä asioita ja ratsastin omasta mielestä hyvin.

Aloitettiin perusverkalla: ympyröitä ja välillä uraa ympäri ravissa & laukassa, välillä vastalaukkaa. Alussa heppa ei tuntunut kovin kivalta: ei tullut kunnolla eteenalas ja ei ollut rento. No jatkoin jumppailua niin kauan, että Pitsu parani ja sitten välikäynnit. Meillä on tällä hetkellä reipas käynti- talkoot, mikä tarkoittaa sitä, että missään vaiheessa käynnissä ei hidastella, vaan aina mennään reippaasti! On vähän helpompi sitten radalla mennä keski- ja lisätyt käynnit, kun hevonen kävelee reippaasti ilman jatkuvaa työntämistä.
 


Jatkoin vielä käyntityöskentelyä, eli tehtiin koottua käyntiä, takaosakäännökset ja lisättyä käyntiä. Ne menivät ihan kivasti, joskin takaosakäännökset on sitten hieman kyseenalaisia, koska edelleenkin saatan jättää ne ratsastamatta kunnolla... Parannusta on kuitenkin ja tavoitteena kisoissa saada nuo ns. helpot asiat seiskoina eikä mokailla niissä.
 


Jatkettiin ravissa, ensin pari kierrosta ympyrällä ravi kasaan, tahti kuntoon ja tuntuman hakemista. Sitten avotaivutusta pitkillä sivuilla ja välillä voltteja sitä ennen. Tulivat ihan kivasti, joskin aluksi tahti katosi ja ravi kuoli, mutta kun rentoutin itseni ja komensin heppaa etenemään, tilanne parani. Kun avot oli kunnossa, tein sulkuja täyskaarto linjalla. Ne ei menneet niin hyvin. Syynä on se, että jään vetämään liikaa, minkä takia liike ei etene. Sitten vielä puristan hevosta liikkumaan, niin ei ihme, että töksähtää... Mutta ei se korjaus oo ihan niin helppoa, vaikka tietääkin, missä vika on. :D Lopussa pari lisäystä, mitkä meni hyvin.
 

Laukassa aloitin kokoamisilla molempiin suuntiin, minkä jälleen tein vaihtoja lävistäjillä ja radan poikki linjalla, joissa ongelmana oli ennakointi, mutta kuitenkin vaihdot oli hyviä. Pitää vain muistaa valmistella ja ajoittaa apu oikein eikä vaan paniikissa roiskaista jotain. Vaihtojen jälkeen tein sulkuja, jotka menivät uralta keskihalkaisijan yli. Toiseen suuntaan sain hyviä askeleita ja riittävästi poikitusta, mutta toiseen suuntaan jäivät helposti liian loiviksi. Myös takaosan mukana pysyminen oli aluksi haastavaa. Loptin treenit lyhyt lävistäjä-lyhyt lävistäjä tiehen vaihdoilla, koska ne meni tosi hyvin.
 


Laukkailtiin vielä eteenalas ja sitten loppuravit. Lopussa oli jo kivan pehmeä ja oikein mukava ratsastaa. Jea, tuli tälläinen tarkka selostus vaihteeksi :). Ja muuten, hallimestaruuksiin ilmoittauduttu!

2 kommenttia:

  1. siis mulla on kans noitten radanpoikki-vaihtojen kanssa ollut se ongelma, et tuun siihen silleen "apua vaihto tulossa" sit vaan annan avut ja toivon parasta, just silleen roiskasen menemään :D Pitäs vaan ottaa ihan rauhallisesti ja valmistella, mut se on niin vaikeeta ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä, varsinkin se eka vaihto junnujen joukkueohjelmasta, mikä tulee melkeen heti laukannoston jälkeen... Kun hevonen ei edes ole tasapainossa (yleensä huonon laukannoston takia....) niin silloin toi roiskaisu tyyli on tosi toimiva <3 :D

      Poista