maanantai 24. syyskuuta 2012

Studystudystudy

Niin sitä oon tässä viime päivät harrastanut... Lauantaina aloitin tehokertauksen (kröhöm hyvissä ajoin......) ja olen saanut aikaiseksi aikajanan antiikista 1800- lukuun ja sitten Suomen ja muun maailman historia on edennyt 1800- luvulta toisen maailmansodan alkamiseen asti. Kiinostavaa. Huomenna loppupreppaus ja sitten keskiviikkona 6 tunnin kauhukirjoitukset ja sitten .... VAPAUS!! Jee :D

Olen kyllä tietty ratsastanut melkein joka päivä. Olavilla ratsastan nyt kaksi kertaa viikossa ja ollaan jumppailtu paljon. Heppa on myös vaihtanut hienosti, jopa kolme YKKÖSTÄ onnistui!

Pitsu on ollut super! Vaihdot ollut varmoja, ravannut hyvin, taipunut ja muutenkin ollut tosi hieno. Klippausoperaatio taitaa olla pian edessä, kun karva on jo aika paksua. :D

Tänään valmennuksessa tehtiin junnujen joukkueohjelman juttuja, jotka meni hyvin. Vaihtoja radan poikki ja lävistäjillä. Kun vain ratsastan ne oikein niin menee hyvin. Radan poikki vaihdoissa oli pieniä vaikeuksia, koska mun ajoitus oli pielessä. Kun tajusin alkaa laskemaan jo linjalle kääntäessä, niin alkoi onnistua. Avoissa toiseen suuntaan piti keskittyä taivuttamaan rungosta (ei lisätä poikitusta) ja toiseen suuntaan taas ajatella etuosaa enemmän sisälle. Suluissa takaosa mukaan, lavat ylös, tarpeeksi taivutusta, tahti säilyy ja etenee. Käynnissä ETEENPÄIN!! Laukassa pitää keskittyä pyörivään laukkaan, mutta muistaa silti koota tarpeeksi, ettei vaan mennä täysillä. Ja ennen kaikkea omassa ratsastuksessa pitäisi muistaa olla tarpeeksi nopea. Hevosen pitää pysyä pohkeen edessä jatkuvasti ja reaktioiden pitää olla nopeita. Siirtymisissä napakkuutta, ripeät pysähdykset, peruutukset (myös niissä pohkeen edessä) ja j-a-t-k-u-v-a-s-t-i nopeana!

Oli jotenkin epäselkeää juttua, mutta nyt kiire nukkumaan, että huomenna pääsee taas opiskelemaan... Kohta, ihan kohta mä taas ehdin bloggailla kunnolla! :)))

<3


Niin ja hepan etsinnät käynnissä ihan hyvin, loppuviikolla oikea tehokuuri, menen kolmena päivänä peräkkäin testailemaan heppoja! :) Toivottavasti kohta löytyy, niin päästään jo treenailemaan!

2 kommenttia:

  1. Reenaatko Pitsulla säännöllisesti ja kisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastan sillä 3-4 kertaa viikossa ja nyt viime kaudella kisattiin ihan säännöllisesti vaativaa B:tä. :)

      Poista