perjantai 13. tammikuuta 2012

Perjantaivalmennukset

Ollut kauhea kiire viime aikoina, tuntuu ettei ole ollut yhtään energiaa tänne kirjoitella, kun kaikki menee koulunkäyntiin ja ratsastamiseen. No nyt viikonlopun alla taas vähän ehtii. Tänään oli valmennus päivä molemmilla heppasilla. Picur oli ensimmäisenä vuorossa ja tänään oli hieman hankalampi päivä. Liikkui kyllä eteenpäin, mikä on erittäin positiivista kehitystä. Mutta ongelmana oli, että hevonen painui kuolaimen alle ja painoi kädelle ja kulki ihan vinona banaanina. Vinona kulkeminen tuli eteen varsinkin kun alettiin tekemään vaihtoja keskihalkaisijalla. Ja kun jenna sitten alkoi korjaamaan ongelmaa vetämällä ulko-ohjasta, niin tuli hieman lisää ongelmia vaihdossa, kun tulevalla sisäohjalla oli kaikki tuki ulko-ohjan sijaan. Pohkeilla ratsastaminen oli ratkaisu ongelmaan ja saatiin muutama ihan onnistunut vaihtokin tehtyä lopulta. Takapää tosin vaihdossa oikein lennähti taas toiseen suuntaan, mutta pyrin aina mahdollisimman nopeasti korjaamaan sen takaisin linjaan. Lisää vaan treeniä, niin saadaan lisää sujuvuutta ja varmuutta tekemiseen. Ravissa työstettiin laatua liikkeeseen ja oli oikein kivan tuntuista, joskin tahti jäi ehkä hieman hitaaksi. Laukassa sitten vielä tehtiin pysähdyksiä, jotka sujui kohtalaiseksi, kunhan ratsastin enkä vain roiskaissut äkkiä seis. Picur on tosi kiltti pysähdyksissä, kun se usein pysähtyy oikein nätisti, vaikka esim. pohkeet jäisivätkin vähän irti. Vaikka oli ongelmia, jäi kuitenkin kohtalaisen positiivinen fiilis, että tästä tilanteesta pystyy kehittymään! Pitää vain itse ratsastaa huolellisemmin, tänään jotenkin ei varsinkaan alkuun keskittyminen oikein onnistunut ja pystyn muutenkin kyllä parempaan :)). Eteenpäin kuitenkin kauheasti menty ja Picur ollut oikein hieno, joten ei pidä jäädä turhaan möksöttämään jos aina ei onnistu täydellisesti!

Olavi oli alussa ok, välissä super ja lopussa kauhea :D. Eli ainakin oli riittävästi vaihtelua... Olavi oli ollut viime viikon hieman hankala, joten valmemtaja ratsasti hieman alkuun ja totesi hitaaksi pohkeelle. Varsinkaan oikeaa pohjetta ei oikein tahdonnut kuunnella. Oli kuitenkin ihan mukava muuten ja pienen herättelyn jälkeen muisti myös että ainiin pohje = eteenpäin. Haastetta pikkuponin aivoille aina muistaa! ;) Tehtiin sitten ravissa (joka oli Olavin raviksi hurjaa liitokaviomeininkiä) avoja ja sulkuja. Sujuivat hyvin, varsinkin suluissa oli aika kiva fiilis :). Laukan työstäminen alkoi hyvin, tehtiin vaihtoja erilaisilla linjoilla ja sujuivat ihan hyvin ja laukka oli oikein laadukasta. Sitten ilman mitään selvää syytä ponilla meni herne nenään, kun tehtiin vaihtosarjoja. Ei enää suostunut vaihtamaan, vaan reagoi vaihtoapuun säntäämällä kauheaa vauhtia eteenpäin ja sitten suuttui kun yritti ottaa kiinni. Tilannetta yritettiin rauhoittaa työstämällä laukkaa ympyrällä, jotta Olavi rentoutuisi. Vaikuttikin ihan hyvältä, mutta jostain syystä taas kun yritettiin tehdä vaihtoja, ei vain onnistunut. No sitten tehtiin vaihtoja ympyrällä oikein kootusta laukasta vastalaukkaan ja takaisin. Nyt tuli vaihtoja, joskaan ei kovin tyylikkäitä. Tehtiin vielä muutama suorilla urilla. Nyt olivat jo parempia, vaikkakin edelleen aika jännittyneitä. Loppuun vielä ratsastin hevosen pyöreäksi ja rennoksi ja tein muutaman käynnin kautta vaihdon. Tein myös pitkät loppuravit, joissa jatkoin samaa hommaa. Rentoutuikin lopussa jo kivasti. Eipä siis ollut Olavinkaan kanssa mikään täydellinen onnistuminen, mutta kuitenkin jälleen kerran olen tyytyväinen, koska alkutunnista oli ponsku niin hienona! Ja lopuksi kuitenkin sain taas ihan kohtalaiseen jamaan, mikä on positiivista, ettei ongelmat ole ihan ylitsepääsemättömiä. Hyvä homma muistaa myös esim. kisaverkassa jos tulee hermoiluongelmia.

Nyt ollaan hommailtu küria ja olen yrittänyt etsiä musiikkeja, mikä on osoittunut yllättävän hankalaksi. Nyt kuitenkin löytynyt jo mukavia musia ja sitten pitäisi alkaa koreografioita miettimään. Kisoja ollaan katseltu ja tarkoituksena olisi jo mahdollisimman pian saada alle ratoja, jotta saa taas kisafiiliksen ja näkee vähän omaa tasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti