tiistai 31. tammikuuta 2012

Treeniselostusta

Aaah kauhea kiire ollut koko ajan! Koulu painaa päälle ja nytkään ei oikeasti olisi aikaa kirjoittaa... Ollaan valmentauduttu ihan normaalisti, eilen kyllä oli JÄÄTÄVÄÄ ratsastaa, kun oli melkein -20 astetta. Voin paljastaa, että kahden hevosen jälkeen naama oli kyllä niin kohmeessa ja sormet alkoivat jäätyä. Selvisin kyllä yllättävän hyvin, kuusikerroksisella pukeutumisella saattaa olla osuutta asiaan. Viikonloppuna oltiin myös aluevalmennuksissa, siellä oli onneksi lämmitetty maneesi, jossa oli vain pari astetta pakkasta. Kylmältä silti tuntui, kun ilma sisällä oli kauhean kosteaa.

Aluevalmennuksissa keskityttiin hevosen reagointiin ja rehelliseen liikkumiseen & itsensä kantamiseen. Tehtiin mm. avoja, "kulmia" (tarkoituksena saada ulkolapa mukaan) ja työskentelyä ympyrällä. Hevosen piti pysyä ylhäällä ja nostaa koko etuosa ylös ja samalla työntää takaa ja ottaa selkä käyttöön. Picurin kanssa oikein hyödyllisiä harjoituksia, jotta kantaa itsensä rehellisesti. Olavin kanssa oli hankalempaa, mutta sunnuntaina mukana oli kohtuullisia pätkiä.

Maanantaina oli siis kylmää ja verkkailtiin hevoset pitkän kaavan kautta eli perus alkuverkkojen jälkeen jatkettiin vielä eteenalas muodossa työstämistä. Picurin kanssa teimme siirtymisiä käynti-ravi ja ravi-laukka sekä laukassa avoa & väistöjä. Tavoiteltiin hyvää tasaista eteenalas muotoa, jossa kaula ei jäisi liian lyhyeksi/jäykäksi. Tuntuman piti olla sopiva, ei tyhjä muttei toisaalta saanut painaakaan ohjalle. Alun hankaluuksien jälkeen Pitsu muuttui hyvän tuntuiseksi ja tasaiseksi. Käyntien jälkeen otettii heppa lyhyeen muotoon ja alettiin tekemään laukassa sulkuja ja vaihtoja. Sulut menivät hyvin, kunhan muistin aloittaa etuosa edellä, taivuttaa kunnolla ja tehdä riittävän pitkän linjan. Ärsyttävää, kun en voi heti alusta asti tehdä asioita kunnolla, kun kuitenkin osaan, vaan aina pitää huomauttaa. :/ mur mur jennan pitäisi vähän keskittyä paremmin. Vaihtojen kanssa toiseen suuntaan onnistui oikein hienosti, mutta toiset vaihdot olivat sitten aika hankalia. Kun ratsastin hevosen kunnolla pohkeen eteen ja tarkistin ennen vaihtoa, ettei ollut kiinni uudessa sisäohjassa lopulta saatiin onnistunut vaihto. Varmaan jotenkin istun ihmeellisesti vaihdon hankalaan suuntaan, kun ei ottanut onnistuakseen.

Ravissa sitten avot ja sulut läpi. Sujuivat hyvin, kunhan taivutin enkä tehnyt pohkeenväistöä taivutuksen sijasta. Suluissa vähän samaa juttua, mutta kuitenkin ihan jees. Jäi ravissa hieman pohkeen taakse, mutta yritin lisäyksillä korjata ongelmaa. Ravi oli ihan ok ja tahti säilyi tasaisena ja ravi eteni, mikä on hyvä kisoja ajatellen, ettei jää paikalleen.

Olavin kanssa samantyyppistä hommailua. Laukassa oli alkuun hankala, ei oikein tullut kunnolla läpi vaan jäi työntämään vastaan eikä edennyt ollenkaan. Saatiin jonkun verran paremmaksi työstettyä, mutta ei kuitenkaan ollut ollenkaan parhaimmillaan. Tehtiin avoja, väistöjä (poni ei oikein tajunnut vaan vaihtoi vaan laukkaa kun yritin), sulkuja, vastalaukkaa ja vaihtoja. Olavikyllä suoritti tehtävät, mutta laatu ei ollut mitään superia. Jos laukka ei oikein onnistunut, niin ravia aloittaessa olin että "MITÄÄÄÄÄH", koska ponsku olikin tosi hieno. Sain hyvän fiiliksen: pidin ohjat kädessä ja pohkeet kiinni ja poni mennä viipotti! Tahti oli hyvä, Olavi kantoi itsensä hyvin ja teki kaiken kivasti. Wohoo kiva, että yllätti ;) Tehtiin läpi avot, sulut & joku lisäys. Hyvin onnistui ja tahti säilyi hienosti kuten myös eteenpäinpyrkimys. Jos saisi joskus sen fiiliksen radalla olisi TOSI hienoa, koska juuri sitä haluasin, että pystyisin vaikuttamaan hevoseen radan aikana ja että se hyväksyisi tuntuman & pohkeet.

Nyt tosin vaikuttaa siltä, ettei viikonloppuna päästä rataharjoituksiin, koska on luvattu -19 ja pakkasraja on -10. Nooh ehkä ennusteet ehtii vielä muuttua paljon (toivottavasti)! Pitää vain etsiä uusia kisoja, jossa pääsisi menemään jotain vaativia luokkia. Pikkukisoissa vaan luokat tuppaavat loppumaan helppo A: han, joten on hieman hankala löytää va B- luokkia. Eipä tässä nyt mitään sen suurempaa, yritän päästä vähän aktiivisemmin päivittelemään tänne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti