keskiviikko 8. helmikuuta 2012

18 v ;)

Tänään siis täytin 18 eli olen täysi-ikäinen :DD ei tunnu kovin aikauiselta kylläkään. Tänään Olavi saikin kävellä, kun koulun jälkeen ajokorttihommailuja (huomenna teoriakoe iiiiik), sitten syömään ja vielä leffaan. Hurjaa, hurjaa!

Jee, jee pakkaset on vähän hellittänyt ja päästiinkin maanantaina valmennukseen Olavin kanssa, jee jee taas :D. Huomenna kai kyllä taas kylmenee yhyyy!

Odotin valmennusta hieman jännittyneillä fiiliksillä, koska ei oltu viikkoon päästy paljoa hölkkäilyä kummempaa tekemään pakkasten takia. Ja heppa oli ollut hieman pöljä koko viikon, mutta hyvinhän se sitten kuitenkin meni. :)

Alkuverkoissa kyllä oli aika paljon jännittyneisyyttä: ihme hötkyilyä ja tuijottelua, mutta ei nyt mitään sen vakavampaa. Aloitettiin laukassa, ensin pyöreässä muodossa hevonen läpi ja pohkeen eteen ympyrällä ja vähän jumppailuksi vastalaukkoja, minkä jälkeen tehtiin sulkuja pitkiä sivuja pitkin. Samalla nostettiin muoto korkeammaksi, mikä tapahtui vähän niin kuin itsestään kokoavan liikkeen mukana. Koottiin myös laukkaa ympyrällä piruettilaukkaan asti, ilman mitään pupuloikkajuttuja ja ihan hyvin onnistui. Olen alkanut nyt enemmän ratsastamaan kokoamiset istunnalla & pohkeella, enkä jaruttamalla ohjalla. Heti jos alan yhtään ratsastamaan kädellä, Olavi alkaa vastustella tuntumaa ja laukan tahti häviää. Hyvä vaan, että hevonen kertoo heti, jos itse ratsastaa huonosti, niin oppii oikean tavan helpommin ja nopeammin.

Kokoamisharjoitusten jälkeen siirryttiin vaihtoihin. Tehtiin yksittäisiä, 3 joka kolmannella, 3 joka neljännellä ja jopa kokeiltiin 3 joka toisella (tein myös kerran vahingossa 3 vaihtoa jokaisella :D). Vaihdot onnistuivat hyvin: sain aktiivisen ja etenevän laukan ja muistin pitää pohkeet kiinni kyljissä. Sarjoissa oli hieman ongelmia alkuun, mutta jättäessäni pohkeen paikalle ennen uutta vaihtoa, onnistuivat nekin hyvin. Olen oppinut kohtuu hyvin laskemaan ja virheet tulevat yleensä siinä, että hevonen ei vaihda heti avusta eli se on vaihtojen välillä päässyt pois avuilta. Olavi myös vähän kuumenee vaihdoista ja varsinkin silloin on joskus hankalaa saada se takaisin kasaan riittävän nopeasti.

Laukassa harjoiteltiin myös meidän kompastuskiviä=pysähdyksiä. Ne kyllä sujuivat aika hienosti loppujen lopuksi. Ensin piti pystyä kokoamaan laukkaa keskihalkaisijalla ilman, että hevonen alkaa ennakoimaan pysähdystä. Seisominen onnistuu jo aika hienosti eikä mitään turhia steppailuja ollut näkyvissä, jee! Suurin syy pysähdysten parantumiseen on se, että olen alkanut ratsastaa niitä. Pohkeet kiinni, istunta ja käsi ei vedä, niin tadaa onnistuu!

Ravissa sitten ponsku pisteli menemään hienosti! Tehtiin avoja, joissa taipui hyvin (jee ratsastin heti alusta huolellisesti ja taivutin hevosta enkä vain heittänyt etuosaa johonkin) sekä siksak-sulkuja & sulkuja lävistäjä linjalla. Tätä tehtiin myös laukassa (voi apua miten ihmeessä ollaan tunnissa ehditty näin paljon ja vielä ihan reilusti toistoja :D) ja sekin sujui hyvin. Piti muistaa pohkeella ja istunnalla ratsastus eikä saanut yhtään jäädä vetämään, vaan sulun piti edetä ja mennä sivulle. Eli aika perushommaa. Siksak sulun vaihdot oli oikeinkin kivan tuntuisia, johtuu varmaan siitä, että hevonen on avuilla, kun vaihto tapahtuu ns. tehtävän kesken. Mutta mutta palataan raviin. Slut sujuivat siinäkin hyvin, vähän hämmentynyt oli kyllä Olavi, kun piti jatkaa sulkua koko maneesin poikki. Jokunen lisäys tehtiin tai siis ajatuksena paremminkin ponin siirtäminen pohkeen eteen.

Lopuksi ratsastettiin läpi yrjö, tosin pienin sovelluksin, kun meillä ei ole pitkää maneesia. Oli jännää, eikä mennyt kovin hyvin, kun aloin vähän sähläämään, vetämään ja tekemään muutakin outoa :D. Kuitenkin kiva tietää, mitä tavoitellaan (valmentajan sanoin).

Oikein onnistunut valmennus, sain paljon uutta irti ja innokkaana huomenna treenailemaan, toivottavasti pakkaset pysyvät kohtuuden rajoissa!!


Nättiponi vielä loppuun (sori nää kuvat oikeesti, yritän joskus hankkia jotain uutta :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti