keskiviikko 15. helmikuuta 2012

1-siirto-vaihto

Otsikon lasku pyörii päässä koko ajan, jopa öisin :D! Hauskaa, ainakin on laskut menny päähän... Ja onhan ne vaihdot parantuneet, kun oma ajoitus on kehittynyt wohoo!

Picur oli ekana ja ministi tuli kiire, kun pääsin koulusta neljältä ja valmennus alkoi viideltä... Kuitenkin olin maneesissa vähän ennen viittä ja verkkojen jälkeen aloitettiin ravissa Avot ja sulut tehtiin ja sujuivat hyvin, kunhan muistin taivuttaa hevosta tarpeeksi. En kylläkään oikein saanut hyvää tuntumaa ravista ja tahti jäi aika huonoksi ja hevonen olisi saanut kantaa itsensä paremmin. Laukassa sisääntuloja eli laukassa keskihalkaisijalle ja pysähdys. Haastetta tuo, että hevosen pitää pysyä suorana ihan koko ajan, mutta kuitenkin sujuivat ilman suurempia ongelmia. Tehtiin paljon vaihtoja, jotka menivät hienosti!! Toivottavasti saan myös radalla saman fiiliksen laukkaan ja sen kautta myös vaihtoihin. Laukkatyöskentelyn jälkeen työstettiin vielä hetki ravia, joka olikin jo laadultaan ihn erilaista.
Tein muutaman lisäyksen, avot jne ja sitten loppukeventelyt.

Olavin kanssa ollut pientä hankaluutta kunnolla läpi saamisen kanssa, tuppaa jäämään vähän kuolaimen yläpuolelle tai/ja pohkeen taakse. Kaikista näkyvimmin hitaus pohkeelle näkyy ravissa, jossa poni tekee ihme töksähdyksiä. Valmentaja ratsasti verkkojen jälkeen hetken, jonka jälkeen oli helpompi taas jatkaa hommia. Periaatteena yksinkertaisesti ohjat käteen ja pohkeet kiinni. Kun hevosta taivuttaa sen pitää oikeasti taipua pohkeen ympäri ja jos pyytää eteenpäin pitää reagoida. Kuulostaa helpolta, mutta kunnon ohjastuntuma vaihtuu hyvin helposti vetämiseen ja pohkeet kiinni puristukseen. Siitä Olavi hermostuu, varsinkin vetämistä pitää ehdottomasti välttää! Oikeaan suuntaan jään ihan liian helposti kiinni sisäohjaan, mistä seuraa protestointia. Ajatus 'kädet ylös' estää vetämistä, koska jos kädet eivät makaa sään päällä vetäminen on huomattvasti hankalempaa. Olavin kanssa siis keskityttiin enimmäkseen ihan perus ratsastukseen, tavoitteena saada hevonen kunnolla rehellisesti läpi. Päästiinkin siihen ja lopuksi oli oikein ihanaa ratsastaa!

Sama onnistui myös tiistaina, kun ratsastin Olavin. Aloitin heti ajatuksella eteenpäin ja pidin kunnon tuntuman (vetämättä) ja pohkeet kiinni. Poni oli oikein hieno, sain laukkaan samanlaisen ponnistuksen kuin maanantaina eikä se jäänyt laiskaksi/alta juoksevaksi, koska hevonen käytti selkäänsä. Tosi jee oikeesti, että saa oivalluksi ja pystyy oikeasti itsekin ratsastamaan hevosen hyväksi!!

Tänään Olavi kävi maastossa Iina-hoitajan kanssa ja huomenna joko ratsastus tai juoksutus. Perjantaina valmentajani ratsastaa Olavin läpi, koska olen itse tanssimassa vanhoja enkä sen takia pääse valmennuksiin. Lauantaina aluevalmennus ja sunnuntaina kisat.

Pitsulla viikonloppu samalla ohjelmalla. Tänään ratsastin hevosen melko lyhyesti, mutta se oli oikein mukava. Tuli hyvin pyöreäksi, taipui kivasti ja oli reipas. Vaihtoi kivasti ekoja pukkeja lukuunottamatta (ne on Pitsulle jostain syystä ihan pakko juttu :D). Ravasi myös hyvin. Meni vähän puikkelehtimiseksi esteiden seassa, mutta ihan hyvin onnistuttiin kaikki tarvittava käymään läpi. Pitsu oli oikein ihanan innokas ja ollut viime aikoina muutenkin hyvällä asenteella tekemään hommia. Innokkaalla hevosella on paljon kivempi ratsastaa, kun pystyy enemmän ajattelemaan kaiken yhteistyön kautta.

Loppuviikoksi en lupaa päivitystä, mutta ensi viikolla alkaa hiihtoloma ja sitten on paaaljon (ainakin toivottavasti) aikaa kirjoittaa. Eli voisin jotain erikoispostausta väsätä, jos jotain toiveita tai ideoita niin pliis ehdottakaa! ;)

Kuvat meidän ekoista kisoista Keravalta helppo B KN-Special, vähän nostalgiaa ennen kauden ekoja kisoja! ;) jänskää... Toivon mukaan ei ihan yhtä jännittynyttä menoa tänä vuonna ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti