torstai 23. helmikuuta 2012

Treeniä ja varustehankintoja

Sunnuntain kisat peruuntui kammottavan lumipöppörö ilman takia, kun ajaminen Riihimäelle olisi ollut vähän riskialtista. Ratsastin sitten molemmat ponskut maneesissa. En selitä siitä yhtään mitään, kun oli niin katastrofista menoa, mutta muutama kiva kuva (uusia kuvia! omg) saatiin otettua. Kuvat tässä tekstissä siis kaikki sunnuntain ratsastuskerralta.

Tänään valmennus Olavin kanssa. Tehtiin kür rataa. Aloitettiin kuitenkin verryttelyjen jälkeen avotaivutusta pitkällä sivulla ja sulkutaivutusta lyhyellä sivulla pikku töpsöttelyravissa. Tarkoituksena oli saada hevonen taipumaan ja vääntymään joka suuntaan: läpi kyljistään. Kun harjoitusta oli tehty molempiin suuntiin, alettiin laukkaamaan. Alkuun vähän samaa ideaa siinäkin: hevonen läpi liikkeen laadusta huolehtimatta. Teimme vastalaukkoja ja niiden lomassa pikkuhiljaa nostettiin muotoa ylemmäs ja vaadittiin enemmän eteenpäinpyrkimystä & liikettä. Kun poni alkoi olemaan jokseenkin kasassa oli vuorossa sitten liikkeiden harjoittelua eli vaihtoja, sulkuja ja lisäyksiä. Tulivat vähän eri linjoilla kuin tavallisesti, mutta en nyt ala tässä ohjelmaa selittämään ;)). Laukassa Olavi toimi kivasti ja muoto pysyi mukavan tasaisena ja muutenkin oli ihan kiva. Alkuun meinasi jäädä vähän säästövaihteelle, mutta kun aloin ratsastamaan, niin heräsi ihan eri lailla... Keskilaukoissa pieniä ongelmia laukan vaihtumisen suhteen, mutta asetuksen pitäminem/sen ajatteleminen auttaa säilyttämään oikean laukan.



Ravissa sitten avot, sulut, lisäykset; eipä mitään erikoista oikeastaan. Vähän pliisua menoa, mutta avot olivat kivoja. Työstettiin sitten ravia ympyrällä, siten että minä istun selässä ja kehun ponia aina kun tekee oikein (ja vähän koko ajan muutenkin) ja valmentaja aktivoi takajalkoja raipalla. Oikeasti siis ei voi, kun ihan hipaista ja silloinkin reaktio on usein huomattavan yliampuva, mutta Olavi alkaa jo pikkuhiljaa tottua siihen. Alussa ei olisi voinut kuvitellakaan, että pystyisi vaikuttamaan ravin laatuun siten, vaan heppa olisi hypännyt varmaan katosta läpi ja minä pudonnut ihan vain kauhusta sieltä selästä :D. Nyt vain naurattaa Olavin ylidramaattiset reaktiot. Poni esitteli ajoittain oikein hienoja takajalkoja ja sai siis aina paaaaljon kehuja ja välillä hermotaukoja, joihin sisältyi kävelemistä, taputtelua ja jälleen kehumista. Hiiiiieno ja rohkea poni! Myös meidän välille tullut luottamus varmasti vaikuttaa siihen, että Olavin reaktiot ei ole enää niin älypöljiä :D.



Sitten ostosuutisia, nimittäin pääsin kulpylämatkan yhteydessä käymään Reunoksella ja voin sanoa, että on vierailemisen arvoinen kauppa <3! Ostin equilinen mustan huovan valko-hopea-harmaalla kantilla ja tästä huovastahan olen siis unelmoinut viime HIHS:sta alkaen! Ja hinta oli 55 e eli ei mikään paha hinta equilinesta. Nyt mustat eskadronin pintelit kiikarissa, pitää ehkä mennä käydä jostain hakemassa ne ;)). Lisäksi mukaan tarttui equipe nahkaöljy (edellinen levisi kodinhoitohuoneen lattialle, hups...) ja sprengerin metallinkiillostus mössö. Roecklejakin oli vain 35 euroa, mutta olen juuri ostanut uudet eli ne sitten jäivät kuiteskin hyllyyn.

 IIIIHANA blingbling ja kuvassa myös uusi equilinen saderatsastusloimi (&Hanna = sisko) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti