torstai 9. helmikuuta 2012

Treeniä ja jumppailua, sisällä ja ulkona

Keskiviikkona ja tänään torstaina ratsastin molemmat hevoset. Eilen menin Olavilla kunnon treenin ja jumppailin Pitsun ja tänään toisin päin. Ikävää kyllä, että taas on ollut niin kylmä! Naama jäätyy pakolla ja varsinkin korvat. Nytkin vasen korva on kipeä ja ihan punainen, kun se ensin jäätyi tunnottomaksi ja sitten kun veri alkoi taas kiertää, turposi valtavaksi. Jotkut korvalaput kypärän alle ois kivat, mutta ne on niin rumia enkä edes tiiä, mistä sellasia saisi :D.

Olavi oli eilen kiva. Aluksi oli vähän kökköstä menoa, mutta kun saatiin loimi pois ja aloin kunnolla ratsastamaan niin meni heti paremmin. Tein paljon vaihtoja erilaisilla linjoilla erilaisesta laukasta, koska vaihtoja työstetään tällä hetkellä varmemmiksi. Olavi muutaman kerran taas otti hernettä nenään, mutta enimmäkseen oli ihan mukavasti messissä ja vaihtoi hienosti! Ravissa yriyin työstää enemmän laatua liikkeeseen ja Olavi otti hienoja askelia, mutta alkoi vähän hermostua, joten jätin sen hetkeksi ja tein avoja, lisäyksiä ja muuta sellaista. Sitten taas jatkoin ympyrällä ravin työstämistä ja sitten taas muuta. En siis halunnut, että tilanne kärjistyisi liian pitkälle, vaan yritin pitää hevosen rentona. Painetta pitää laittaa, mutta ei liikaa eikä koko ajan.

Picur oli tänään aluksi vähän keskittymiskyvytön ja kyttäili ovea, eikä meinannut liikkua mihinkään. Kun sain hevosen huomion siirrettyä minuun, alkoi ravi liikkua eteenpäin ja muoto parani. Pyrin ratsastamaan ravissa ja laukassa alkuun hyvässä pitkässä ja rennossa eteenalas muodossa. Muoto parani sitä työstettäessä, kuten myös tuntuma. Myös Picurin kanssa keskityin vaihtoihin. Ne sujuivatkin oikein hyvin, suurin osa oli puhtaita. Edelleenkin kyllä muutama epämääräinen räiskäisy joukossa ja kerran maneesin seinä sai aika kovaa kaviosta ja muut hepat vähän villiintyivät (soriiii). Ravissa tein avoja ja lisäyksiä, jotta ravi tulisi irtonaisemmaksi ja hevonen taipuisi kyljistä paremmin.

Menin molemmat hevoset jumppailupäivänä kentällä (ulkona oooh, siinä ne korvat pahiten jäätyi :DD) pelkässä ravissa, koska vaikka pohja vaikutti ihan hyvältä, niin en todellakaan halunnut ottaa mitään liukasteluriskejä. Hain tosi pyöreää ja pehmeää muotoa ja tasaista rauhallista hölkkätahtia. Molemmat hevoset toimivat tosi hyvin! Ehkä tykkäsivät, kun oli vähän vaihtelua eikä aina vaan mennä maneesissa. Kumpikaan hevonen ei edes pöljäillyt mitään, vaikka ajattelin, että ulkona meneminen voisi vähän ylipiristää niitä :D. Yhden tosi pahan jutun kyllä huomasin, nimittäin molemmat hevoset tunkevat ulkopohjetta vastaan....... Pitää siis nyt ratsastaa tosi paljon huolellisemmin, ja vaatia, että hevonen kulkee juuri määrättyä linjaa yhtään mihinkään suuntaan valumatta.

Huomenna on valmennuspäivä, jos vaan pakkanen ei mene liian kovaksi. Nyt lähden nukkamaan eli öitä ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti