sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kaljuuntumista ;)

Ei kuvia ja muutenkin oon ollut huono kirjoittelija. Nojoo, kiireistä jne... Tänään meillä oli kuitenkin oikein hyvät treenit Branken kanssa! Viime viikolla viriteltiin kankia ja muuten treenailtiin tavalliseen tapaan.

Tänään ponsku klipattiin, mikä on ihanaa koska hullut kuivatusurakat on ohi <3!! Tuli ihan siisti ja onneksi karva ihan hyvät näköistä, vaikkakin ton värisillä väriero on aina aika karmee ::DD... Branke oli ihan super kiltti klipata, ei mitään ongelmia.

Lähdin sitten karvattoman ponskin kanssa maneesiin ratsastamaan. Menin eteenalas painoitteisen treenin, kun takana oli kevyemmät kaksi päivää. Alussa ravia ympyröillä suuntaa vaihdellen, sitten laukkaa. Ravi oli jees, laukassa oli itse vähän hukassa. Myös kevyttä ravia ratsastaessa pitää muistaa pitää itsensä jämäkkänä ja RATSASTAA, koska muuten paketti katoaa ennen kun päästään edes alkuun. Nyt heppa pysyi kevyenä kädelle oikestaan koko ratsastuksen. Muutaman kerran meinasi mennä vetämiseksi, mutta sain korjattua tilanteen nopeuttamalla takajalat käynnissä.

Tein myös muutaman väistön, missä huomaa, kuinka hidas heppa on pohkeelle: ei päästä sivulle ja takapää jää reilusti. Treenailla pitää, mutta mukana oli myös ihan super askelia :)). Lopussa tein ravi-käynti siirtymisiä. Yritin niissä nostaa Branken korkeampaan muotoon takajalkoja aktivoimalla. Käyntiin siirtymisessä muistutin takajalkoja pysymään mukana ja yritin pitää käynnin lyhyenä ja nopeana. Tein lyhyitä pätkiä ravia & käyntiä, jotta hevosen piti koko ajan olla hereillä ja valmiina siirtymään. Lopussa tein siirtymisiä ravin sisällä, joissa kootessani ajattelin aktiivista käyntisiirtymistä, ja ennen kun käyntisiirtyminen tuli, ratsastin hieman eteenpäin. Tuli oikein hyviä siirtymisiä, tuntuma pysyi kevyenä ja hevosen ryhtikin parani, jee :).

Sitten loppuverkat & käynnit. Ja kuivan hevosen kanssa talliin, jea!

Ensi viikon suunnitelma:

Ma: ratsastus
Ti: valmennus
Ke: kävelytys
To: ratsastus/juoksutus
Pe: valmennus
La: kävelytys
Su: ratsastus

Maastoiluun on tämän hetkisellä tallilla aika huonot mahdollisuudet, mikä on aikas ikävää, koska ois hyvää vaihtelua heppa vauvalle :)). Kohta se on kyllä jo 8 :D Mutta ois se maastoilu silti hyväksi.

Huomenna mulla on Pitsun kanssa valkku viideltä, jonka jälkeen sitten omaa ratsastamaan (toiselle tallille), joten aika myöhään taitaa mennä. En silti valita, koska oon vain tyytyväinen,että pääsee ratsastamaan. :)

Edelleen sama " lisään kuvia heti, kun saan" selitys, mutta näin on :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti