torstai 1. marraskuuta 2012

Tämän viikon treenailut

Tiistaina oli valmennus ja oli kyllä super hyödyllistä! Alussa taas mentiin ihan miten sattuu, mutta neuvojen myötä heppa oli lopussa noin puoli metriä lyhyempi kuin aluksi :D. Ja välihuomiona tän tekstin kuvat ei liity millään tavalla asiaan, mutta päätin lisätä pari vanhaa (viime kesäistä) kuvaa joukkoon. :)

Verkkailin ensin ihan itsenäisesti, mikä meni aika heikosti. Sitten aloitettiin ihan käynnin työstämisellä ympyrällä. Piti olla itse apuna kanssa nopea, jotta saisi myös hevosen nopeaksi. Tahdin piti olla riittävä ja takajalkojen aktiivisina mukana. Samalla käden piti toimia: tasainen jos hevonen oli hyvällä tuntumalla ja iroittaa mahdollisimman nopeasti, jos jäi ohjalle roikkumaan. Koska tilanne, että mä kannattelen hevosen päätä & kaulaa ohjilla ei ole kovin kestävä... Kaikki tietenkin lähtee takaa eteen eli ensin takajalat töihin.



Ravissa samaa ajattelua, mutta eihän siitä oikein tullut mitään, kun Rape vaan kiskoi mua ja yritin epätoivoisesti istua ravissa. Oma istumisvaikeus tietenkin vaikuttaa hevosen tuntumaan, koska tukeudun liikaa ohjaan eli vedän ohjista. Tehtiin ravi-käynti siirtymisiä muutama myös. Aktivoitiin takajalkoja myös maasta käsin, joka paransi tilannetta huomattavasti, ja kun siirryttiin uudelleen raviin olin lyhentymisefekti tapahtunut :D!! Edelleen oli epätasaisuutta, mutta tilanne huomattavasti parempi kuin aikaisemmin :).

Laukka jätettiin vähemmälle, koska se sujui huomattavasti paremmin (siellä on helpompi istua). Työstettiin kuitenkin ympyröillä muutama kierros keskittyen siihen, että Rape kantaa etuosansa ihan ite.

Keskiviikkona juoksutin hepan ja täytyy sanoa, että Rape on maailman ihanin juoksuttaa :DD!! Se juoksee nätisti liinan päässä reippaasti ja uskoo kaiken, mitä sanotaan. Virittelin meidän juoksutusvyötä vähän uudelleen, niin että sivuohjat ovat nyt alempana kiinni. Vaikutti paljon paremmalta kuin aikaisemmin.



Tänään ratsastin ja otin kauhukahvan käyttöön, jotta oma istunta ja käsi olisi vakaampia. Toimikin aika hyvin. Sain siirtymiset tehtyä paljon paremmin, kun heppa ei onnistunut vetämään mua pois satulasta. Ravi oli huomattavasti laadukkaampaa ja tasapainoisempaa. Oli hieman ongelmiakin ja jouduttiin keskustelemaan pitääkö pohjetta väistää ja pitääkö taipua, vaikka ei haluuuuu. ;) Lopuksi "maastoilttiin" ekaa kertaa eli käveltiin tallia ympäri. Olen kyllä talutellut sitä monessa paikassa, mutta nyt selästä käsin pois ratsastusalueilta. Ja hyvin meni, R on kiltti :>>

Huomenna on hepan läpiratsastus/valmennus ja sitten vkl taas kevyempää :).



1 kommentti:

  1. Voin vaan kuvitella miten mukavaa on opetella istumaan noin ison hepan liikkeessä mukana! :D Mutta teistä tulee niin upeita :)

    VastaaPoista