maanantai 19. syyskuuta 2011

Treenaillen

Joo tänään valmennus ja vaihteen vuoksi pelkällä Olavilla, tuntui ihan oudolta mennä vain yksi heppa. :D talliltakin pääsi ihmeen nopeasti pois...

Mutta mutta, kun Olavi on ollut tämän viikon hieman kevyemmällä jumppailu liikunnalla kipeän selän takia, odotin, että tiedossa saattaisi olla hankala tunti. Olavi olikin alkuun jonkin verran jäykkä, mutta liikkui kuitenkin mukavan pyöränä ja reippaasti. Itseläkin oli sellainen kiva fiilis, että istuin ihan hyvin ja ratsastuskin sujui kohtuullisesti. Ongelmia tuli vasta, kun heppa olisi pitänyt saada kulkemaan lyhyempänä. Silloin Olavi jäi painamaan kädelle ja muuttui hieman vastustelevaksi. Valmentaja sitten hyppäsi selkään ja ratsasti Olavin läpi. Ja olihan se oikein hieno hieno hieno poni ! Ravasi taas oikein hienosti myös minun kanssa, kun pyydettiin isompaa ja tahdikkaampaa ravia. Vielä on vähän voimaton ja jää aika hitaaseen tempoon, mutta kun kehittyy niin super siitä tulee ;). Nyt on talven aikana hyvin aikaa kehittää askellajeja ja saada varmuutta kaikkeen. Toissalta odotan innolla jo kunnon treenikauden alkamista, kun pääsee keskittymään kunnolla perustyöskentelyyn, eikä joudu aina miettimään seuraavia kisoja. Sitten keväällä onkin varmasti taas paljon intoa päästä näyttämään, mitä kaikkea talven aikana on saatu aikaan! Tosin odotan kyllä innolla vielä näitä muutamia kisojakin, mitä on jäljellä.

Tällä viikolla toinen valmennus onkin vasta perjanaina eli pitääkin viikko-ohjelma suunnitella uusiksi:

Ma: valmennus
Ti: ratsastus/maastoilu -> semikevyt
Ke: ratsastus -> treeni
To: juoksutus/ratsastus -> kevyt
Pe: valmennus
La: kisat
Su: kevyt jumppailu

Huomenna jos on hyvä sää (tai siis jos ei juuri silloin, kun olen tallilla sada kaatamalla), niin voisin tosiaan mennä pitkälle kävelylle ja sitten treenata maneesissa muutamat sulut, lisätty käynti-koottu käynti tehtävät, pysähdykset ja muuta ohjelmassa olevaa, joka olisi hyvä kerrata ennen kisoja.

Tänään Olavi oli lopuksi niin kivan tuntuinen, että jos kisoissa saisi edes jotain sen suuntaista olisin oikein iloinen! Pitänee keskittyä siihen, että Olavi pysyy edestä kevyenä (pienet ohjasotteet, riittävästi pohkeella ja istunnalla ratsastamista), oma istunta pysyy kasassa ja muistan ratsastaa huolelliset tiet myös radalla. Varsinkin helppo B luokassa täytyy todella keskittyä tehtävien sijoittumiseen pisteisiin ja tarkkoihin teihin, koska niitä arvioidaan ko. luokassa ylempiä luokkia enemmän. Rata on kuitenkin teknisesti helppo, että ongelmia ei pitäisi tulla. :) Toivottvasti Laakson pohjat ovat hyvässä kunnossa, kun uudesta pohjasta huolimatta siinä on ilmeisesti ollut jotain ongelmia... Mielummin liian pehmeä kuin kova Olavin kanssa.

Sunnuntaina olisi kiva lähteä Laaksolle katsomaan joukkue sm:ejä, kun näkisi kunnon kouluratsastusta! Sitä kyllä oppii arvostamaan, kun tietää miten paljon töitä on tehtävä sellaiselle tasolle päästäkseen. Saa nähdä saanko jonkun sinne kaveriksi, yksin olisi tylsää mennä.

1 kommentti:

  1. http://esteistunnassa.blogspot.com/2011/09/116-tunnustuksia.html Tunnustushaaste eteenpäin (:

    VastaaPoista