keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Harjoittelua ja kauniita !? kuvia

Tänään ratsastin Olavin asenteella pyöreä hevonen. Ajoittain hevonen tuntui oikein hyvältä, laukka pyöri, tuntuma oli kevyt ja fiilis hyvä. Välillä taas melkein vaivuin epätoivoon, kun Olavi tuijotteli, painoi kädelle, ei reagoinut pohkeeseen ja prtotestoi tuntumaa ja pohjetta. Olen kuitenkin loppujen lopuksi tyytyväinen, että sain hevosen työstettyä ihan kohtuulliseksi, koska alussa oli tosi huonon tuntuinen. Ei tullut (kovin montaa kertaa) sellaista fiilistä, että en pysty vaikuttamaan hevoseen. Pyrin pitämään avut simppeleinä: ulko-ohja kunnolla kädessä, ulkopohje estämässä hevosen karkaamisen ulos ja sisäohjalla ja pohkeella taivuttelua. Työskentelin paljon ympyrällä, kuitenkin välillä myös suoraa uraa laukaten varmistaakseni, että saan hevosen myös suoristumaan.

Yhdessä vaiheessa huomasin, että jäin ympyrälle pyörimään, mitään erityistä tekemättä ja Olavi alkoi kadota avuilta. Korjasin tilanteen siirtymisillä laukassa. Ensin kokosin laukan todella lyhyeksi samalla kuitenkin pitämällä muodon pyöreänä ja sitten ratsastin eteenpäin tavoitellen pitkiä askeleita ja jälleen hyvän muodon säilymistä. Sainkin hevosen tosi herkäksi pelkälle istunnalle ja tasaisena kulkevaksi. Mielestäni laukan sisällä tehtävät siirtymiset toimivat Olavin kanssa tosi hyvin: herkistävät eteenpäin vieville ja kokoaville avuille, keventävät ohjastuntumaa, aktivoivat takaosaa ja sitä kautta saavat aikaan hyvän muodon. Toinen kiva ja toimiva harjoitus on mielestäni vastalaukka. Työstän hevosta siinä myös sisään taivuttaen, voltteja ja ympäröitä tehden.  Hevonen kokoaa itsensä omatoimisesti, tulee tasapainoisemmaksi ja kevenee edestä.

Katselin muutamaa kisoista napattua kuvaa ja muokkailin niitä lähikuviksi, että "hieno" kokonaisuus ei näy :D tosin alkuun voin laittaa yhden paljastuskuvan, että mihin malliin se rata oikeasti meni.


                                         Paljastuskuva!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti