maanantai 12. syyskuuta 2011

Varustehankintoja ja valmennusta

Tänään kävimme hakemassa minun silinterini (joka on super hieno) ja mukaan tarttui harmaa huopa ja fleecepintelit. Molemmat ovat Schoeckemöhlen. Tänään valmennuksessa pääsivät heti kokeiluun ja hienoilta näyttivät! :)

Valmennuksissa menin tänään kolme heppaa: Picurin, Olavin ja Lipton nimisen vanhemman kouluhepan. Pitsun kanssa keskityimme pyöreään muotoon, jota tavoiteltiin ympyrätyöskentelyllä ja siirtymisillä. Lopputunnista hevonen oli todella hyvän tuntuinen, pysyi pehmeämä kädelle ja liikkui ihan hyvin eteenpäinkin. Teimme muutaman laukkasulun ja laukanvaihdon, jotka sujuivat melko hyvin, kunhan vain itse ratsastin laukkaan tasaisen tahdin ja sain sen pysymään aktiivisena. Työstimme ravia siten, että valmentaja auttoi maastakäsin aktivoimalla takaosaa, jonka jäkeen sain hyvän tuntuman tahdista ja takajalkojen työnnöstä. Sitten oli helpompaa itsekin vaatia samanlaista liikettä ja reaktiota, kun tiesi mitä haki.

Picurin jälkeen vuorossa oli Olavi, joka oli tänään aluksi jonkin verran vastahakoisella tuulella. Ei alkuverkoissa halunnut liikkua eteenpäin, mutta hieman ylitemmon vaatimisen jälkeen heräsi hieman. Ongelmana oli lähinnä tasaisen ja pyöreän muodon säilyttäminen, jota sitten työstettiin siirtymisillä ja eteen-kiinni työskentelyllä. Varsinkin laukassa saatiin oikein hyviä askelia, kun pyydettiin kokoamista piruettilaukkaan asti. Tänään Olavi ei hermostunut eikä jäänyt paikalleen laukkaamaan, mikä on välillä ollut ongelmana, vaan tuli nätisti kiinni ja kokosi hyvin (kunhan pidin pohkeet kiinni enkä jäänyt liikaa kiinni ohjaan). Kun laukka saatiin paremmaksi, teimme vaihtoja (yksittäisiä, joka neljännellä ja joka kolmannella). Yksittäiset vaihdot sujuvat hyvin, joskin jäävät usein aika pieniksi, tulevat ennen pyyntöäni tai vaihtoehtoisesti Olavi reagoi liian kovaan apuun hypähtämällä hassusti. Vaihdot ovat kuitenkin aina puhtaita, joten siitä ei tarvitse koskaan huolehtia. Sarjoissa alan itse aina säheltämään: sekoan laskuissa, unohdan 1-siirto-vaihto laskun ja seurauksena oli aina vaihteleva määrä askelia vaihtojen väliin. No harjoittelemalla sitä oppii ... laskemaan :D.

Lopputunnista työstimme Olavin raviin ilmavuutta ja suurempaa liikettä, mikä on aina ollut hieman haasteellista Olavin herkkyyden takia. Se alkaa helposti protestoimaan, jos esim. raipalla yrittää pyytää aktiivisempaa takaosaa tai muutenkaan asettaa liikaa painetta. Siis vaikka käytettäisiin ihan pientä raipan hipaisua, seurauksena saattaa olla jätti loikka tai paikallaan laukkaaminen (joka on siis Olavin 'pystyynhyppelyä'). Tänään kuitenkin hyväksyi raipan kosketuksen tosi hienosti eikä suuttunut, vaikka pyysinkin vähäm tavallista enemmän. Sai superpaljon kehuja ja aina välissä pitkät ohjat, kun kokosi itseään, vau mikä heppa <3! Kolmas tunti meni hyvin, sain kokeilla vaihtoja jokaisella ja piaffia & passagea, kun Lipton heppa osaa hienosti kaikki temput :)! Lopussa pyöreässä muodossa taivuttelua ravissa ja laukassa, että tuli varmasti hyvin läpi. Silloin piti myös olla tarkkana, että takaosa pysyi mukana ja tahti riittävän reippaana. Kiva heppa ja hauskaa vaihtelua yleensä ratsastettaviin. Loppuun vielä kuvat huovasta (meillä tietenkin koulumalli kuvasta poiketen) ja pinteleistä. Valitettavasti huovan hieno hopeinen koristenauha ei oikein erotu, mutta sellainen siis löytyy. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti