perjantai 18. marraskuuta 2011

Viikon tapahtumat

Voisin kertoa hieman tämän viikon treenailuista.

Maanantaina olin Olavilla valmennuksessa. Tehtiin avoja, sulkuja, vaihtoja ja muuta työskentelyä. Olavi oli hieman herkkis ja kuumeni kauheasti vaihdoista, joita tehtiin myös sarjoissa. Sen laskemisen kanssa pitää kyllä vielä harjoitella kovasti! Avotaivutukset jäivät alussa aika loiviksi, mutta muutaman toiston jälkeen paranivat selvästi. Myös suluissa oli hieman ongelmia taipumisen kanssa, mutta uralla tehtyjen suoraan-sulkua-suoraaan-sulkua "siirtymisten" jälkeen reagoi pohkeeseen paremmin ja oli notkeamman tuntuinen. Ravi toimi muutenkin kohtuullisen hyvin: oli aktiivista ja takaosan työntö oli hyvä. Jonkin verran kokoamisaste oli vielä vajaa ja sitä pitää nyt työstää oikein kunnolla, että saisin hevosen pidettyä myös lyhyessa ja korkeassa muodossa rentona.

Tiistaina Olavi sai kävelypäivän, oltiin n. puolen tunnin tosi reippaalla kävelylenkillä. Olavi ei meinannut pysyä perässä, kun menin niin luja, koska oli jäätävää :D. Lopuksi vielä hieman ravia sulaneella kentällä.

Keskiviikkona jumppailutreenia nivelillä. Olavi oli aikas energinen eilisen kevyen jälkeen, mutta käyttäytyi silti kiltisti, vaikka maneesiin kasattiin esteitä seuraavaa estetuntia varten. Tehtiin avoja ja sulkuja, joissa tavoittelin tasaista taivutusta ja pehmeää tuntumaa. Laukassa pyrin ensin saamaan laukan laadukkaaksi melko pitkässä ja pyöreässä muodossa ja kokosin vasta sen jälkeen. Lopussa oli oikein kiva ja sitten ravailtiin eteenalas ravit ja loppukäynnit. Ratsastin myös Picurin ihan kunnolla. Tehtiin paljon laukanvaihtoja, jotka lopuksi tuntui ihan loistavalta: lähes pelkkä ajatus riitti vaihtoon. Aluksi taas mokailin liian isoilla avuilla, mutta kun tajusin pyytää vähemmän, sainkin enemmän ;).

Eilen kunnon treeni. Hevonen aika hankala, vastusteli ja kävi kuumana, mutta lopuksi antoi ihan hyvin periksi, kun sain tilanteen rauhoittumaan. Huomasin jälleen, kuinka tärkeää on ratsastaa enemmän pohkeella ja vähemmän ohjalla. Avot, sulut ha siirtymiset jälleen treenauksessa :).

1 kommentti:

  1. HAASTE! http://terhil.blogspot.com/2011/11/haaste-millainen-hevosenomistaja-olen.html (:

    VastaaPoista