tiistai 1. marraskuuta 2011

Aluekatsastukset

Perjantaina valmennukset molemmilla hevosilla. Tavoitteena oli saada avut läpi, hevonen hyväksi ratsastaa ja hyvä fiilis viikonloppua ajattellen.

Olavin kanssa yritin tavoitella kevyttä tuntumaa ja pyöreää muotoa. Tehtiin mm. siirtymisiä, tempon vaihteluita, taivuttelua, muutama vaihto ja vastalaukkaa. Olavi tulikin ihan hyvin läpi, eikä vastustellut. Kankien kanssa pitää olla varovainen, ettei jää liikaa kiinni kankeen, koska Olavi herkkänä hermostuu siitä nopeasti. Picurin kanssa työstettiin aika paljon ravia, että oikeasti etenisi siinä eikä vain jäisi paikalleen leijumaan. Lopussa olikin SUPER. Laukassa tehtiin muutama vaihto, jotka olivat aika riehakkaita johtuen omien apujen ongelmista. Muutama oikein hieno sekaan kuitenkin eksyi, varmuutta vain lisää niin kyllä nekin alkavat sujua.

Viikonlopun aluevalmennuskatsastukset sujuivat mukavasti. Tehtiin perusjuttuja ja tärkeässä osassa oli hevosen liikkuminen aktiivisesti eteenpäin ja rehellisesti asettuminen. Tavoiteltiin myös korkeaa ja ryhdikästä muotoa. Hevosen suoruus tarkistettiin avoilla ravissa ja laukassa. Molemmilla hevosilla ongelmaksi muodostui se, että käänsin päätä liikaa sisäänpäin, mistä seurasi ulkolavan karkaaminen. Tämä on tiedostettu aiemminkin, mutta nyt pitää tosiaan alkaa panostamaan tähän, jotta saisin hevosen koko kehon hallintaan myös kääntäessä. Ja oman sisäkäden pysymään kaulan omalla puolellaan, vaikka hevonen olisikin sisäpohjetta vasten.

Oli kiva saada vinkkejä omaan ratsastukseen myös eri näkökannalta, koska se auttaa ongelmien korjaamisessa. Myös tuttuja oli oikein kiva nähdä, toivottavasti edelleenkin näkyillään :))!

Eilen illalla oli niin kylmä, että täytyy sanoa, että kaipaan kesää jo nyt niin paljon!!





Eihän tässä enää ole kuin ....... 7 kuukautta!!

1 kommentti:

  1. Moikka! Sulle olis haaste :) http://terhil.blogspot.com/2011/11/haaste.html

    VastaaPoista