keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Harjoittelu jatkuu edelleen

Eli eli treenit jatkuneet. Olavi ollut hyvä, osittain koska onnistuin saamaan jonkinlaisen oivalluksen hevosen pyöreäksi ratsastamisesta muutama päivä sitten. Nyt onkin ollut helpompi ratsastaa, kun tuntuu, että saa hevoselta parempia reaktiota. Tosin joka paikassa vaanivat peilit (jotka ovat tietenkin oikeasti hyvä asia) saavat minut ärsyyntymään omaan istuntaani, kun tuntuu, että vaikka on hyvä ajatus, kuinka haluaisin istua, ei vaan onnistu. Pystyn ehkä hetkittäin muuttamaan jotain, mutta aina kun katson uudestaan peiliin reagtioni on EIH! :D Toisaalta juuri virheen monta kertaa uudestaan korjaaminen on ainoa tapa, jolla istuntaa voi oikeasti parantaa.

Myös kokoamiseen olen saanut paremman ajatuksen: ennen jäin kauheasti puristamaan ja työntämään joka suunnasta, minkä vuoksi hevonen jännittyi. Nyt olen yrittänyt ajatella, että vain istun syvemmälle satulaan ja rentoutan itseni samalla kuitenkin pohkeilla pitäen hevosen aktiivisuuden yllä. Tämä on vähän sellaista tasapainoittelua ja tulee välillä kommunikaatiovirheitä, mutta kuitenkin kokonaisuudessaan tällä tavalla saan oikeasti tehtyä laadukkammat kokoamiset.

Olemme työstäneet asetuksia, tavoitteena saada asetus niskasta rehellisesti läpi eikä hyväksyä vain kaulan mutkistumista jostakin kohdastaa. Välillä osoittanut yllättävän hankalaksi varsinkin oikeaan kierrokseen, mutta huolellisella työskentelyllä ja toistoilla sekin on kuitenkin alkanut sujua paremmin. Tietenkin asetuksien/taivutuksien työstäminen on pitkäaikaista ja jatkuvaa työtä, mutta tästä on nyt saanut hyviä neuvoja työskentelyn jatkamiseen.

Enimmäkseen ollaan keskitytty perusratsastukseen, mutta myös esimerkiksi vaihtoja ollaan harjoiteltu reilusti. Ne sujuvat enimmäkseen paremmin, koska olen saanut varmuutta tekemiseen enkä enää sählää niin paljoa :)).

Tässä nyt jonkinlaista koostetta siitä, mitä ollaan harjoiteltu. Yritän lähiaikoina kirjoitella enemmän, kun loma alkaa <3 ! Ja ruokintapostauksen kirjoitus on jo hyvässä vauhdissa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti