maanantai 12. joulukuuta 2011

Postaus.

Treenit edelleen jatkuneet, nyt tosin Olavilla ollut muutama kevyempi päivä. Olen kyllä mielestäni hyötynyt huomattavasti jo valmennusjaksosta! Ratsastus tuntuu jotenkin yksinkertaisemalta ja olen ehkä vähentänyt turhaa säätämistä joka suuntaan. Etenkin askellajien laatu on tuntunut kehittyneen, tähän toki vaikuttavat myös pohjat ym olosuhteet. Olavi on antanut melko hyvin vaikuttaa itseensä pahasti hermostumatta, mikä auttaa siihen, että askellajeja pystyy muokkaamaan ja työstämään.

Toinen harjoiteltu asia on yllätys yllätys :D laukanvaihdot. Ne ovat sujuneet hieman vaihtelevasti, välillä oikein hyvin ja välillä taas mukaan on mahtunut ihmeellisiä floppejakin. Ongelmana on ollut, että tulen vaihtoon joko huonossa laukassa (liian vähän kootussa), jään vetämään liikaa vaihdossa tai unohdan ratsastaa vaihdon jälkeen. Liika ohjaan kiinni jääminen aiheutti monia lyhyitä ja töksähtäviä vaihtoja ja jopa muutaman epäpuhtaan vaihdon. Kun tämä ongelma korjattiin tuli hyviä vaihtoja, kunnes aloin vähän liioitella ja ratsastin hevosen pitkänä vaihtoon ja silloin tuloksena on hyvin epämääräinen pomppu :D. Kun tasapaino löytyi, niin vaihdot onnistuivat. Ajatuksena oli kokoa-ratsasta enemmän laukkaa-vaihda. Näin vaihdot tulivat paljon ilmavammiksi ja laadukkaammiksi.

Ensimmäisissä valmennuksissa Olavi tuntui olevan aika paljon pohkeen takana, mutta se ongelma on nyt aika hyvin korjaantunut ainakin toistaiseksi, tosin eilen ratsastaessani oli virtaa ehkä liikaakin... Olavi tuijotteli kaikkea mahdollista ja oli jännittynyt. No lopuksi sain kuitenkin hevosen rentoutumaan ihan hyvin ainakin ajoittain ja lopetin sitten siihen, että työstämistä olisi taas helpompi jatkaa seuraavina päivinä!

Onneksi kohta alkaa joululoma ja kaksi viikkoa täysin ilman koulua: IHANAA! Tarkoituksena on nukkua paljon, treenata paljon ja unohtaa kaikki koulustressi. Niin ja tietenkin nauttia joulusta!! :))

2 kommenttia:

  1. Millä tallilla hevosesi asustelee? Joissakin kuvissa keskustallin maisemia? (:

    VastaaPoista
  2. Asutaan normaalisti Storgårdissa, Sipoossa, mutta ollaan nyt (ja oltiin myös kesällä) Rusalla treenaamassa :)

    VastaaPoista