torstai 22. joulukuuta 2011

Keep trying!

Tänäänkin oli valmennus ja oli oikein todella hyvin hyödyllinen! Valmentaja ratsasti Olavin läpi ja Olavi oli oikein kivan ja yhteistyöhaluisen oloinen. Itse ratsastin sen jälkeen ja ajatuksena oli: Älä ratsasta ohjalla vaan pohkeella ja istunnalla. Jään itse kauhean helposti vain ratsastamaan kädellä ja unohdan kuinka tärkeää olisi ratsastaa (siis istunta&pohje). Nyt oli kuitenkin huomattavasti helpompi saada fiilistä oikeanlaisesta ratsastuksesta, kun hevonen reagoi oikein, jos onnistun tekemään oikein. Tulee hyvä fiilis, kun onnistuu ratsastamaan hyvin jonkun pätkän, vaikka tietääkin, että paluu vanhaan tekemiseen on niin helppoa taas muutaman sekunnin päästä tai viimeistäänkin seuraavalla ratsastuskerralla. Ei se mitään, koska kyllä oikea tapa vielä joskus tulee automaattiseksi, koska onhan tämän hetkenkin väärä tapa automaattinen :D

Minä kyllä hyvin mielelläni korjaan vaikka satamiljoonaa kertaa virheitäni, koska haluan oikeasti kehittyä ratsastajana. Yritän aina itsekseni mennessäni keskittyä asiaan, joka on sillä hetkellä työn alla, koska mitä nopeammin saan tehtyä riittävän määrän korjauksia, sitä nopeammin ongelma korjaantuu. Asioiden nopea korjaaminen taas mahdollistaa seuraavan asian tehokorjaamisjakson jne. Tosin vanhat virheet kyllä saattavat palata, jos unohtaa kiinnittää niihin huomiota. Mutta esimerkiksi minulla esiintynyt "lepattavat" kyynärpäät on nyt aika hyvin saatu kuriin, mutta kyllä sen eteen on paljon töitä tehtykin! Tottakai on välillä turhauttavaa, kun ei vain kykene toimimaan niin kuin haluasisi, mutta kokonaisuudessa kuitenkin yleensä koen kaiken treenin positiivisena.

Parhaita ratsastuskertoja ovat tietenkin sellaiset, kun hevonen toimii koko ratsastuksen ajan täydellisesti ja kaikki onnistuu kuin ajatuksen voimalla, mutta koen myös kerrat, joilloin onnistun korjaamaan jotain itsessäni tai hevosessa ja sitä kautta parantamaan yhteistyötä sekä suoritusta erittäin palkitseviksi.

Toivottavasti ei mennyt kauheaksi toistoksi, tämä nyt oli vähän ajatusvirtaa vain ja fiilistelyä :)). Ja ilouutisia vielä loppuun, satula on löytynyt!!! Jeee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti