sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kisaselostus

Kisat kisattu eikä valitettavasti mitään kovin hyvää kerrottavaa ole. Prosentit junnujen joukkueohjelmasta n. 57 ja küristä  60. Aika jännittynyttä menoa, koska en saanut hevosta rentoutumaan radalla.

Isoimpana ongelmana kuitenkin oli, että en saanut hevosta verkassa läpi eli takaosa ei tullut kunnolla alle-> muoto painuu liian alas. Verkassa kuitenkin oli ihan ok pätkiä, mutta se ettei hevonen ole 100% avuilla ja tarpeeksi rento kostautuu sitten radalla... Jokainen taivutus aiheutti kunnon sukelluksen eivätkä ne (siis taivutukset) edes tulleet rungosta läpi. Verkassa jotenkin tuntui vielä, että sain tilanteen pidetttyä kasassa, mutta voi hallelujaaaaaa sitten radalla :s!! Muutenkaan en saanut luotua samanlaista keskittynyttä fiilistä, kun viime kerralla. Hevosessa ei varsinaisesti ollut ratsastettavuudessa eroa ja se suoritti hyvin, mutta ratsastin edellisissä kisoissa paremmin radalla. Ei nytkään mitään varsinaisia ääliö-mokia kauheasti tullut tehtyä (paitsi yksi laukka-käynti siirtyminen oli KAUHEA), mutta jotenkin ei yhtään tullut tunnetta, että ratsastin hyvin. Kaikki pitäisi valmistella huolellisemmin, esimerkiksi vaihtovirheitä ei olisi tullut niin paljon, jos olisin koonnut ja pitänyt laukan aktiivisena enkä vain tullut ja roiskaissut... Ihan oikeasti murmur, tyhmää tyhmää!! Kuitenkin puhtaat vaihdot ovat usein seiskoja ja sitten nämä räpellykset 3-4...

Kürin ratsastaminen onnistui ihan hyvin, musiikissa pysyin aikalailla mukana. Oli kuitenkin kiva päästä ratsastamaan ihka ensimmäinen kür! :) On se tietynlainen etappi, että ollaan päästy niinkin pitkälle, en pari vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan, että joskus ratsastan vaativa B tasolla ja vielä oikein kür ohjelmassa. Vaikka ei ihan putkeen mennytkään, meni kür paremmin kuin joukkueohjelma.

Tein sellaisen listan kisoista, johon kirjoitin ylös kaikki asiat, mitkä olisi pitänyt ratsastaa paremmin. Ja siitä listasta tuli hyvin pitkä... En nyt ala tähän kaikkea kirjoittamaan, koska ketään tuskin kiinnostaa lukea jokaisesta virheestä, jonka kisojen aikana tein. Ja kun vielä tietäisi paremmin, kuinka korjata ne virheet ja ENNEN KAIKKEA osata tehdä se. Tiedän itsekin, että esimerkiksi pitäisi istua enemmän hevosen ympärillä eikä keikkua satulassa, mutta voivoi se onnistuu vain hyvin harvoin. Lisäksi tiedän vallan hyvin, että taivutusten pitää tulla hevosen koko rungosta läpi, mutta en sitten vaan voi ratsastaa niitä radalla muuten kuin kaulaa kääntämällä. Videotkin olisi ja olen jopa oppinut niitä latailemaan youtubeen, mutta nämä radat nyt ei tosissaan ole niin hyviä, että niitä haluaisin esitellä :D. Oikein kivoja kuvia olen meistä bongaillut, saa nähdä jos ostetaan jotain, niin voisi ne tännekin laittaa näkyville.

Jos etsitään positiivisia asioita kokemuksen lisäksi, voisin sanoa, että sisäänratsastukset olivat hyviä :)! Joukkueohjelmassa otin turhan raviaskeleen alkutervehdykseen, mutta muuten niistä tuli aika monta seiskaa: linjat suoria, pysähdykset tasan ja muutenkin ihan jees!


No onhan näitä kisoja, joo. Mutta olisi kiva onnistua silloin kun pitäisi, eikä vaan joskus sattumalta. Omien hermojen hallitsemista tässä pitäisi harjoitella. Ja ratsastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti