keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kisoja odotellessa

Koeviikosta selviydytty hengissä, joten takas normaalin arjen pariin. Tai oikeastaan tässä on nyt melkein viikon loma edessä :))!!

Ja nyt huomhuom oikeasti äänestäkää seuraavaa erikoispostausta, viisi ääntä tällä hetkellä hei pliiiiis :DDD

Aikalailla perustteenailua ollut Pitsun kanssa ja hienosti kulkee! :) ollut jopa sellainen ooh mähän istun hevosen selässä- fiilis pari kertaa. Kun aikasemmin tuntunut vähän siltä, että vaan keikun jossain ylhäällä, mutta nyt on päässyt oikeasti satulaan, vauuu :D.

Eilen oli kür harjoitukset, jotka thank god menivät noin tuhat kertaa paremmin, kun viime kerralla. Nyt on hyvä lähteä Ypäjälle, kun fiilis on, että varmasti selvitään. Läksyksi musiikin kuuntelua ja mielikuvaharjoituksia.

Torstaina lähdetään Ypäjälle ja aikatauluista riippuen hevosen ratsastus siellä tai kotona. Perjantaina on sitten junnujen joukkueohjelma, joka on samalla junioreiden PM-katsastusluokka. Tavoitteena on ratsastaa hyvä tasainen, huolellinen kokonaisuus kuten viimeksi. Olisi myös kiva saada radalla esitettyä enemmän liikettä eli pitää muistaa tehdä riittävästi puolipidätteitä EIKÄ alkaa kiirehtimään. Tämänkin radan ratsastan moooonta kertaa päivässä läpi (siis mielessäni). Koen oikeasti todella hyödylliseksi, että mielikuva ratsastan ratoja läpi, koska silloin radalla on "turvallisempi" ja keskittyneempi olo, kun on kunnolla valmistautunut. Kuvittelen radat aina johonkin kisapaikkaan, jotta kirjaimet ja kaikki menee järkevästi kohdalleen. Nyt on ollut oikein kiva, kun viime kisat olivat Ypäjä hallissa, kuten myös nämäkin! Nyt on sitten ihan oikea paikka, missä voi kuvitella ratsastavansa. Tälläiset jutut ovat myös hyviä keskittymisharjoituksia, usein huomaa, että rata jääkin puoleen väliin, kun alkaa ajattelemaan jotain muuta. Jos muistamisen kanssa on ongelmia, silloinkin on huomattavasti tehokkaampaa ratsastaa rata mielessään kuin esim. piirtää paperille. Tämä johtuu siitä, että piirtäessä ajattelet radan helposti ylhäältäpäin ja radalla sinun pitää muistaa asiat hevosen selästä käsin. Kun tiedät varmasti ja rutiinilla mitä seuraavaksi tapahtuu, on paljon helpompaa keskittyä itse ratsastamiseen. Ratojen unohtelu ei nyt enää viime kaudellakaan ole ollut minulle ongelma (paitsi pari kertaa kyllä onnistuin senkin tyhmäilyn tekemään), mutta varsinkin poneilla mennessäni oli papereissa turhan usein -2.

Kisafiiliksissä mennään ja toivottavasti onnistuneita ratoja luvassa! Eiköhän niistä selostus tule viimeistään sunnuntaina, todennäköisesti/mahdollisesti jo aikasemminkin. Toivottavasti saan jonkun värvättyä kuvailemaan, että olisi vähän vaihtelua tälle tekstipainotteiselle sisällölle!

2 kommenttia: