lauantai 5. toukokuuta 2012

Valmennukset

Valemennusta tänään <3!! Iiiiiihanaa päästä r-a-t-s-a-s-t-a-m-a-a-n kunnolla. Olin molemmilla ponskuilla treenailemassa. Pitsu oli ekana vuorossa ja se meni ihan jees. Tai oli oikeastaan aika jännittynyt ja ei oikein kuunnellut mua, mutta kuitenkin parana loppua kohden. Tehtiin paljon siirtymisiä (aina lyhyen & pitkän sivun keskellä) ja keskityttiin kulmien ratsastukseen. Ihan nolottaa, miten huonosti voi tollaista ihan ydin- ja perusasiaa ratsastaa. Kulmat varsinkin oli jotain ihan urpoa... Nojoo, kyllä ne nyt taas siitä parani, kunhan en vaan zuubaillut menemään miten sattuu. Siirtymisissä piti keskittyä siihen, että siirtymiset alaspäin tehdään istunnalla, EI ohjalla. Muuten seurauksena on töksähtävä siirtyminen, jossa sujuvuus katoaa. Ylöspäin siirtymiset taas pitää olla ylämäkeen ja puolipidätteet pitää muistaa ennen siirtymisiä. Ihan perusperusperus juttua siis, mutta ihmeen hankalaa. Kun hevonen ei ole parhaimmillaan, on yllättävän vaikeaa pystyä ratsastamaan. Pitäisi vain pitää oma ratsastus kasassa, loogisena ja muuttumattomana, vaikka olisikin jotain ongelmia.

Lopputunnista tehtiin vielä laukanvaihtoja, jotka oli wauuu! :) Puhtaita ja muutenkin kivan tuntuisia, jopa keskihalkaisijalla tehdyt onnistuivat hyvin. Tärkeintä on vaan saada hevonen pysymään riittävän suorana, koska muuten se ei pysty vaihtamaan. Laukan pitää olla aktiivista, mutta samalla riittävän koottua. Kun hevonen on hyvin avuilla, ei ole mitään ongelmaa minkään mainitun asian kanssa. Tämä on varmaan sadas kerta, kun mainitsen tämän hevonensuoranalaadukaslaukka-jutun, mutta kertaus on opintojen äiti... ;)





Pitsun kanssa vielä loppuun vähän ravin työstämistä. Puolipidätteitä ja pohkeella aktivointia, kiva :). Oma ratsastus vähän ruosteessa ja sellaista liian äkkinäistä tänään. Pitää keskittyä pysymään tarpeeksi pehmeänä eikä heti hyökätä hevosen kimppuun, jos reaktio ei ole tarpeeksi nopea. Tai hmm oli huonosti ilmaistu, paremminkin, että pitää pysyä pehmeänä, ja vasta oikeasti tarpeen tullen sitten lisätä painetta. Reaktio pitää saada, mutta mahdollisimman pienellä avulla, jotta hevonen herkistyy kuuntelemaan ratsastajaa yhä paremmin. Kyse on pitkäjänteisestä työstä, jonka tulokset eivät näy heti. Aina vain pitäisi pysyä johdonmukaisena, että parannusta näkyy. Nämä pitkän ajan muutokset ovat hienoimpia huomata, koska silloin tietää, että ratsastus on ollut oikeanlaista. Ja hevosen lihaksiston kehityksestä myös, Pitsu alkaa olla hienon näköinen!!

Hepat on nyt saanut back on trackin verkkoloimen, joka on pitkään (yli vuoden) ollut harkintalistalla, mutta nyt sitten vasta ostettiin. Se on hieno ja varmasti toimii, kuten muutkin BOT-tuotteet ainakin meillä. Voin suositella kokeilemaan!




Olavi oli tänään oikein mukava!! Aluksi meinasin lähteä liikkeelle ihan maastoilufiiliksellä, mutta kyllä siitä sitten heräsin :D. Ensin tehtiin laukassa käynti siirtymisiä, jotta saataisiin vähän kontrollia laukkaan. Tuli hyviä siirtymisiä ja nostot olivat mukavan tuntuisia, koska sain ne tehtyä tosi pienellä avulla. Teen laukannostoissa helposti ihan liikaa, vaikka vain pieni merkki riittäisi. Olavi on kyllä tottunut mun liioitteluun ulkojalan kanssa (aluksi se teki sellaisia ryntäyksiä, kun ei tykännyt mun avuista), mutta kyllä nostaa paremmin, nätimmin ja mielummin, kun on pienet avut käytössä. Onhan se tietty myös nätimmän näköistä, kun jalat ei heilu miten sattuu... Kun laukka oli parempaa, tehtiin vähän vaihtoja, jotka oli jees, mutta jotenkin itse häiritsen hevosta, kun sen pitäisi vaihtaa oikealle. Lisäksi olen onnistun kehittämään ihmeelliset heilautus vaihdot Olaville. Nojoo, kyllä se tästä kunhan taas päästään vauhtiin pikku paussin jälkeen!

Ravissa ohjat kädessä (hehheh aluksi ei ollut) ja ei mitään ihmeempää, muutama kierros ympyrällä vaan, että hevonen tuntui hyvältä. Sitten laukannosto ja suuntana he A:1. Rata meni ihan kivasti, mutta muutama tyhmä virhe (=radalla pistemenetys). Peruutuksessa liian monta askelta ja pysähdykset luvattoman huonoja (töks ja vinoon). Olisi kiva saada tehtyä sellainen oikeasti ihan virheetön suoritus tehtyä radalla. Kun tietää, että pystyy siihen, mutta ei vain kykene riittävästi keskittymään jokaiseen yksittäiseen tehtävään, ärsyttäääää. Mutta sitä treeniä vain ja mielikuvaharjoittelua. Meidän kisasuunnitelmat on nyt vähän muuttunut, kun ei Olavin kanssa ehditty saada kvaaleja SM:eihin, niin nyt sitten mahdollisesti Lappeenrantaan 17.pvä (junnucup) ja sitten Dumissa olisi kisat 22.pvä. Dumiin varmaan molemmilla, siellä sitten junnujen joukkueohjelmaa taas. Ihanaa, kun kesä (ja kisat) tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti