perjantai 20. heinäkuuta 2012

Jag älskar att tränä!!

Hehee, oon innostunut ruotsin kielisistä otsikoista :DD Sori jos niissä on virheitä, ihan kouluruotsilla mennään... Ollaan taas Rusalla kunnon treenijaksolla. Kivaaaa :)! Tänään ensin käytiin Pitsun luona, jossa Hanna ratsasti hepan mun opastuksessa. Ei mitään ihmeellistä, Pitsu vaikutti oikein reippaalta.

Seuraavaksi Rusalle, jossa meillä oli valmennus klo 11. Hanna otti meistä kuvia, jee! Teemana oli tänään hevosen muovattavuus. Alkuverkkojen jälkeen aloitettiin ravissa pitkässä syvässä muodossa hitaassa "poniravissa" ympyrällä työstäminen. Tarkoituksena oli, että hevonen kantaisi itse itsensä: pohjetta tuli käyttää mahdollisimman vähän ja ohjastuntuman piti olla mahdollisimman kevyt. Hevosen piti kuunnella istuntaa. Ravia yritettiin saada joustavaksi, rauhalliseksi ja läpi selän. Kun Olavi vaikutti hyvältä matalassa muodossa, nostettiin heppa pikkuhiljaa ylemmäs. Silloin piti muistaa pitää kevyt tuntuma, säilyttää joustavuus askeleessa, ratsastaa edelleen mahdollisimman paljon istunnalla ja mahdollisimman vähän pohkeella. Tahti luonnollisestikin nopeutui, koska se oli matalassa muodossa "slow motion". Lopulta mentiin ympyrällä keskiravia kierroksen verran, minkä jälkeen pikkuhiljaa palattiin takaisin matalaan muotoon ja hitaaseen raviin. Tehtiin näitä siirtymisiä muutaman kerran molempiin suuntiin.











Tehtiin myös laukassa samaa tehtävää, joskin siinä tahtia ei hidastettu yhtä hitaaksi, ettei laukan laatu kärsisi. Syvässä muodossa laukatessa Olavi tuntui hyvältä ja tuli kivasti läpi. Kootessa jäi aluksi liian hitaaksi takaa (ja sain kommenttia ilman raippaa ratsastamisesta :p), mikä korjattiin tekemällä ympyrällä siirtämällä takaosaa sisälle ja ottamalla ulko-ohjalla puolipidätteitä. Käytännössä siis tehtiin sulkutaivutusta, mutta kaulaa ei saanut kääntää(se on mun eka reaktio, kun kuulen sanan sulkutaivutus......), vaan oikeasti taivuttaa läpi rungosta. Siinä sai oikein ja erittäin ja super hyvän fiiliksen siitä, millaista kootun laukan pitäisi olla!! Olavi polki hyvin alleen aktiivisilla takajaloilla. Lopulta piti vain säilyttää ajatus sulusta, mutta ei tehdä sitä näkyvästi.








Oli antoisa valmennus, joka taas antoi ajatusta omaan treeniin. Olen itsekin samantapaisesti aiemmin työskennellyt, mutta nyt saatiin paljon parempia tuloksia. Lisäksi huomasin, että alan itse kauheasti vetämään ohjasta, kun hevonen on korkeammassa muodossa. Piti jatkuvasti ajatella "kevyt tuntuma- älä vedä" tai huomasin, että mulla on ohjalla ihan liikaa painoa. Olavi ei niin paljoa hermoa ns. vahvasta tuntumasta, mutta olen huomannut monella muulla sen vähän ongelmalliseksi. Pohkeella ei-ratsastaminen oli myöskin hankalaa ja huomasin, että Olavi ei oikein reagoinut eteenpäin ajaviin istunta-apuihin.

Lopuksi otettiin vielä pari posekuvaa ;)!! Uusihuopajee <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti