tiistai 10. heinäkuuta 2012

Olympics!!

Takkuilee taas kirjoittaminen, kun en ole kunnolla pääsyt treenaamaan heppojen kanssa. Ajattelinkin, että nyt voisi tehdä jonkin erikoispostauksen, jotta saisi edes jotain järkevää tekstiä. Aiheena olisi tällä kertaa pian tulevat olympialaiset ja etenkin sen kouluratsastusosuus!! Ja varoitan heti alkuksi, etten ole mikään pro ja teksi voi sisältää virheitä yms. Olen kuitenkin itse innostunut, niin sitten kaivelin tietoa, kuvia & videoita, toivottvasti joku tykkää. :)

Monet ovat jo varmastikin nähneet esim. Hippoksesta ratsastuksen kisa-aikataulun, mutta ajattelin nyt vielä kopioda sen tähän alle (otettu SRL:n sivuilta).

Lontoon olympialaisten ratsastuksen aikataulu


27.7. Avajaisseremonia
28.7. Kenttäratsastus: kouluratsastuskoe joukkueet ja henkilökohtainen
29.7. Kenttäratsastus: kouluratsastuskoe joukkueet ja henkilökohtainen
30.7. Kenttäratsastus: kestävyyskoe eli maastoesteet joukkueet ja henkilökohtainen
31.7. Kenttäratsastus: rataestekokeet: 1. kierros joukkuefinaali, henk.koht. karsinta 2. kierros henk.koht. finaali
2.8. Kouluratsastus, Grand Prix, 1. karsinta joukkueet ja henkilökohtainen
3.8. Kouluratsastus, Grand Prix, 1. karsinta joukkueet ja henkilökohtainen 

4.8. Esteratsastus, 1. karsinta
5.8. Esteratsastus, 2. henk. koht karsinta, joukkuekilpailun 1. kierros
6.8. Esteratsastus, 3. henk. koht karsinta, joukkuekilpailun 2. kierros ja finaali
7.8. Kouluratsastus, Grand Prix Special 2. henk.koht. karsinta / joukkuefinaali 

8.8. Esteratsastus, henkilökohtainen kierros A sekä henkilökohtainen kierros B / finaali
9.8. Kouluratsastus, Grand Prix vapaaohjelma, henkilökohtainen finaali 

12.8. Päättäjäisseremonia

"Kouluratsastus alkaa Grand Prix -ohjelmassa ratsastettavassa ensimmäisessä karsinnassa 2.-3. elokuuta. Seitsemän parasta joukkuetta sekä yksitoista parhaiten sijoittunutta yksittäistä urheilijaa jatkavat 7. elokuuta Grand Prix Specialiin. Joukkuemitalit ratkaistaan GP:n ja GP Specialin tuloksen perusteella.

Henkilökohtaisista mitaleista otellaan Grand Prix vapaaohjelmassa eli kürissa 9. päivä puhtaalta pöydältä lähtien. Mukaan pääsee 18 parasta GP Specialista, mutta korkeintaan kolme ratsukkoa maata kohti. Mukana kilpailussa on 50 ratsastajaa ja 11 maan joukkueet, henkilökohtaisilla paikoilla on mukana 17 ratsukkoa."


Suomi ei valittettavasti saanut joukkuetta joukkuekisaan (viime EM-kisoissa oli ensimmäinen maa, joka ei saanut joukkuepaikkaa olympialaisiin), mutta kuitenkin kaksi edustajaa pääsi mukaan henkilökohtaisen rankingin kautta. He ovat Mikaela Lindh-Skovlunds Mas Guapo ja Emma Kanerva-Sini Spirit. Lindhin olympiapaikka varmistui jo melko aikaisin, mutta Emma Kanervan pääsy kilpailuihin varmistui vasta eilen. Katso juttu siitä täältä. Molemmista ratsastajista löytyy esittelyt esim. Top Dressagen- sivuilta


http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/mikaela_lindh_ja_skovlunds_m_s_guapo_taydessa_iskussa_maailmancupin_finaaliin 


Ennakkosuosikkina joukkuekisassa on Iso-Britannian joukkue (Charlotte Dujardin-Valegro, Carl Hester-Utophia ja  Laura Bechtolsheimer-Mistral Höjris). Vaikka Iso-Britannialla ei ole yhtään joukkuemitallia olympialaisista, odotukset ovat kovat mm. EM-kullan ja loistavan tulosvireen takia. Juuri viime viikonloppuna Dujardin teki Iso-Britannian ennätyksen saamalla yli 90% GP kürista. Hester omistaa Utophian lisäksi myös Dujardinin ratsuna toimivan Valegron. Hänen vaikutuksensa joukkueen tasossa on siis selvä. Hester ja Valegro treenaavat hevosiaan yhdessä, josta on juttu Hippoksessa 2/2012 s.46 alkaen.




http://www.dressage-news.com/?p=11763


Muita vahvoja maita ovat perinteiset Hollanti (Adelinde Cornelissen - Jerich Parzival, Anky van Grunsven - Salinero ja Edward Gal - Glock's Undercover) ja Saksa (Helen Lagenhanenberg-Damon Hill, Kristina Sprehe-Desperados ja  Dorothee Schneider-Diva Royal). Huolimatta Adelinde Cornelissenin huimasta menestyksestä (mm. maailmancupin finaalin voitto, youtubesta löytyy siitä video) ei Hollannin maajoukkuevalmentaja Stef Janssen ole tyytyväinen maajoukkueen tasoon. Parzivalilla onkin menestyksestä huolimatta ollut jonkin verran ongelmia: ratsukko ei esimerkiksi päässyt osallistumaan katsastuskilpailuihin. Saksalle taas Rathin ja Totilaksen poisjääminen oli suuri menetys.




http://www.dressage-news.com/?p=9087


Kaikki joukkuekilpailuun osallistuvat maat alkavat olla julkistaneet joukkueensa, niitä voi katsoa esim. täältä. Koottua laukkaa-blogista löytyy muutenkin tosi kattavasti kaikkea kouluratsastuksesta jalostukseen, jos kiinnostaa, suosittelen lukemaan! :)

Suomalaisista ratsukoista sen verran, että onnistuneilla suorituksilla voi olla mahdollisuudet finaalipaikkoihin. Tulostaso on tällä hetkellä niin kova, ettei ole varmaa, kuinka korkeat posentit tarvitaan jatkoon pääsyyn. Aikaisempina vuosina GPS-luokkaan on pässyt n. 68-69 % tuloksilla.


Emma Kanervalla on blogi, jonne hän päivittää kuulumisiaan.  SRL päivittää sivuilleen uutisia olympialaisiin liittyen. Jo aikasemmin mainittu Koottua laukkaa- blogi uutisoi kaikesta ajankohtaisesta. Ja eiköhän jopa ihan tavallinenkin media jotain pientä uutisoi ;)


Vaikka en mikään urheiluhullu olekaan, niin kyllä sitä tässä alkaa ihan innostua!!! :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti