maanantai 30. heinäkuuta 2012

Hyvät treenit ja hienot hepat

Jea, tänään oli hyvä treenipäivä!

Ensin olin Olavin luona Rusalla, jossa meillä oli valmennus. Alkuverkkojen jälkeen aloitettiin laukassa, jossa tehtiin kokoamisia. Haettiin takaosaa alle sulkutaivutuksen avulla ympyrällä. Muoto ei oikein pysynyt hyvänä tässä vaiheessa, vaan Olavi oli vasten kättä, mutta keskityttiin saamaan takajalat alle ja hevonen käyttämään itseänsä kunnolla. Jatkettiin työskentelyä suoralla uralla, missä ensin keskityttiin kulmien ratsastamiseen (jonka teen aivan liian huolimattomasti!!) ja hevosen pysymiseen kasassa myös suoralla uralla. Tarpeen tullen tehtiin voltti, jonka tarkoituksena oli saada hevonen taas paremmin kuulolle. Seuraavaksi tehtiin toinen sivu avoa ja toinen sulkua. Oma sisäjalka alkoi avoissa jostain syystä seikkailla liian taakse, mikä tietysti aiheuttaa vaihtovaaran (mikä sana! :D) ja on muutenkin ihan ristiriitainen apu. En yhtään tiedä, mistä oon kehittänyt sellasen tavan! Avot ei oikein sujunut, joten otettiin yksi pitkä sivu käynnissä sama tehtävä, jonka jälkeen tajusinkin, että se etuosa pitää oikeasti siirtää uran sisäpuolelle (mitä mulle oltiin ehdotettu jo useampi kerta.......).

Laukkatyöskentelyn jälkeen jatkettiin ravissa, jossa Olavi oli ihanan yhteistyöhaluinen! Ensin ympyrällä muutama kierros, jossa työstettiin ravin laatua. Uralla jatkettaessa tahti karkaili kunnon kiidoksi, mutta kunhan tein puolipidätteitä ja en antanut hevosen juosta pois, sujui hyvin. Tehtiin avoja ja pari lisäystä. Välissä myös otettiin laukkapätkä, jossa kolmikaarista kiemurauraa: ensin vastalaukan kanssa, sitten vaihdoilla. Tuli hienoja vaihtoja, paitsi pari jotka roiskaisin itse. Hyvä neuvo oli: "tee sellainen apu, millaisen vaihdon haluat". Lopussa vielä ravia ympyrällä, jossa saatiin hyvä viipyminen askeleeseen ja Olavi vain liiteli menemään! :) Olin ihan tosi tyytyväinen lopputulokseen ja oli super, kun työskentelyn tulokset näkyvät.

Myöhemmin suuntasin Pitsun luokse toiselle tallille ja päätin tehdä kunnon kankitreenin. Olen viime aikoina mennyt enimmäkseen nivelillä, mutta nyt olikin jo aika ottaa kanget takaisin käyttöön, kun ensi viikonloppuna mennään taas kisailemaan!

Perus verkkailun jälkeen aloitin laukassa kokoamisilla. Alussa oli vähän ongelmia, kun tuntui, etten saanut Pitsua yhtään tulemaan takaisin, vaan se tuli vahvaksi / jäi hitaaksi. Tein toistoja ja sain lopulta ihan onnistuneita kokoamisia nopeilla takajaloilla. Haasteena oli saada pidettyä takajalat mukana myös silloin, kun päästin laukan taas pyörimään eteenpäin. Mikäli pohje ei auttanut, muistutin raipalla, että takajalat messiin. Sillon tulikin tosi hienoja laukka-askelia ja Pitsu sai kehuja! Jatkoin volteilla ja suluilla. Suluissa taas tuntui, että hevonen vähän karkasi alta ja en yksinkertaisesti ehtinyt taivuttaa. Puolipidätteet ei mennyt läpi kunnolla ja teinkin välillä sulun keskelle voltin, jossa sain hevosen kasaan. Laukassa vielä vaihtoja, jotka oli hieeeenoja! Muutama huono seassa, mutta ne olivat ihan omia mokia ja jälkikäteen aina olinkin itselleni silleen, että hei haloo...

Välikäynnit ja kohti ravityöskentelyä! Ravi oli kivan tuntuista heti aluksi: joustavaa ja lennokasta. Myös muoto oli tosi hyvä: lyhyt ja ryhdikäs minkä lisäksi tuntuma säilyi kevyenä. Tein avoja keskihalkaisijalla, mikä oli vähän tuskaista, koska taivutus ei säilynyt tasaisena. Ihan oma ratsastuksellinen ongelma: en istu tarpeeksi hevosen ympäri ja kaikki jää horjuvaksi. Lisäksi avon aloitus oli hankalaa, todennäköisesti ulkoavut ei toiminut. Tein myös va B:3:n avo- voltti-sulku tehtävää (keskihalk. uralle). Voltilla ravi katosi, joten 8 metrin voltteja pitää vielä treenata. Luulisin, että kunhan muistan kääntää ulkoavuilla ja estää sukelluksen, nuokin onnistuvat ihan hyvin. Myös kaulan liiallista taivuttamista pitää välttää, koska silloin vain loppu hevonen katoaa ja takaosa liiraa helposti. Sulut voltin jälkeen oli oikein hienoja (paitsi ekalla kerralla, kun takaosa jäi pahasti). Tein vielä pari lisäystä, joista viimenen oli super! Loppuravit & käynnit ja hikinen heppa suihkuun.

Tälläset treenit motivoi ja luo uskoa, että on mahdollisuudet esittää kisoissakin paljon parempaa kuin tähän mennessä. Tavoite Husössä: Pitsun kanssa hyvän tuntuinen rata, jossa saan myös taivutukset paremmin läpi ja prosenteissa se yli 60, koska oon niin kyllästynyt viisysiin. Haluaisin myös, että Pitsu on innokkaan tuntuinen ja mielummin vähän yli-innokas kuin laiskimus. ;) Silloin pitää vain ratsastaa huolella ja pitää pohkeet lähellä (eikä seikkailla sisäpohkeen kanssa yhtään minnekkään)!

Sori kuvaton "tylsä postaus", mutta innosti kirjoittaa tarkat treeniselostukset, jos näistä olisi vaikka itselle joskus epätoivon hetkellä hyötyä :D

2 kommenttia: