perjantai 21. joulukuuta 2012

50 lukijaa (!!!) ja talvi

Näin on! Jee, kiitos kaikille! :)

Tänään aamulla Branke, päivällä Muumi ja illalla Pitsu. Branken kanssa on mennyt ihan superisti, joka kerta se on vaan parempi ja parempi! Tänään valmentaja meni ensin hepan ja treenailivat vaihtoja. Ne onnistuivat aika kivasti pienen alkuhaparoinnin jälkeen. Toistoja, toistoja! Kohta mäkin toivottavasti onnistun niiden tekemisessä ;)!

Itse tein sitten perus laukkatyöskentelyä aika pyöreässä muodossa: ympyröitä, vastalaukkaa, käynnin kautta vaihtoja. Branke oli tosi kivan tuntuinen ja keskityttiin mun käsiin, että ne pysyy paikoillaan. Oli jotain ihme sähläystä aluksi, heiluttelin niitä miten sattuu ilman mitään järkevää tavoitetta. No se oli onneksi aika helppo korjata, pitää jatkossa muistaa kiinnittää huomiota käsien paikallaan pysymiseen.

Lopussa sitten vielä eteenalas ravailut, joissa haettiin pehmeää ja tasaista tuntumaa. Tasaisen käden myötä se paranikin. Branken kanssa oli tosi miellyttävää tehdä hommia, alan pikku hiljaa tajuta sen ajatuksenkulkua :D... Pitää vain olla ystävällinen ja pyytää ensin nätisti. Jos omat hermot menee, niin silloin alkaa hepallakin keittää yli. Eli chillisti mennään, mutta sitten tietyissä tilanteissa pitää olla tiukkana.

Huomenna me kevennellään, sunnuntaina hankitreeniä joko juoksuttaen tai selästä, maanantain kävelytystä (jouluaatto <3) ja tiistaina varmaan jo normitreeniä! :D mitään lomailua! No ei vaan, kun koulusta on lomaa, niin jaksaa ratsastaa ilman mitään ongelmia!

Muumin kanssa tein sekoituksen eteenalas jumppailua, taivuttelua ja hankitreeniä. Mentiin enimmäkseen maneesissa, mutta käytiin myös lumisella kentällä vähän hangessa. Ihan hyviä pätkiä, mutta vähän tuntuu, että oon jumissa oman ratsastuksen kanssa, valmennuksen tarpeessa ;)!

Pitsun kanssa menin kentällä ilman satulaa ja oli äärimmäisen epämukavaa! Yleensä teen kauheat lampaankarvaromaani-viritykset, mutta nyt vaan hyppäsin selkään ja kaduin heti :D... No ravailtiin pikkasen ja otin pätkän laukkaakin molempiin suuntiin. Kävelin alku- ja loppukäynnit maasta käsin maastossa, minne myös Ponzo (tänään thetallihauva) pääsi mukaan :).

Nyt on ollut ihan älyttömän kylmä, mutta olen parhaani yrittänyt olla jäädyttämättä itseäni. Rusan maneesi on tietysti ihan super luxus, siellä on varmaan n. 15 astetta, ihan ohuella fleecellä tms siellä ratsastellaan. Muualla sitten on tyytyminen kylmiin maneeseihin (pitää kyllä oikeasti olla tyytyväinen, että ylipäätänsä on maneesi!!). Mulla ei oo mitään älyttömän lämmintä takkia, joten luotan kerrospukeutumiseen: yleensä päällä on t-paita, ohut neule, kolme !! kolitsia/fleeceä paksuus järjestyksessä (ohuin alle), takki ja untuvaliivi. Heheh aika topattu fiilis! Se on ärsyttävää, kun kädet ei nouse kunnolla ylös, niin esim. suitsien laittaminen jättihepoille (molemmat Muumi ja Branke on vähän alle 180 säkäisiä) on hankalaa! :D Villasukat on päässyt myös ahkeraan käyttöön ja hanskojen kanssa mulla on jännä vaihtosysteemi: yleensä tallilla puuhaillessa ja alkukäynnit & mahdollisesti verkkailut paksuilla villalapasilla ja sitten vain kunnon ratsastuksessa talviroecklit, jotka vaihdan heti loppukäynneissä taas villalapasiin. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti