tiistai 4. joulukuuta 2012

Superhyperuberwohoo

Jeeee, tänään Branke oli niiiiiin hyvä!! Tää tuli niin tarpeeseen, koska oon nyt vähän aikaa ollut tosi kypsynyt kaikkeen, kun mikään ei ole onnistunut... Mutta kyllä treenaminen aina palkitaan, vaikka aina ei tunnukaan siltä.

Okei eli valkkuun, olin vähän myöhässä, minkä takia olin vasta kävellyt alkukäynnit, kun piti jo olla verkattuna... No sainpahan sitten apua jo heti verkkaillessa. Brankkeliini (heh) oli ihanan pehmeä, innokas ja kuulolla. Ravissa ympyröitä ja välillä suoraa uraa. Ympyrällä sain hevosen paremmin pysymään pyöreänä (joskin piti aika paljon ratsastaa ulkoavuilla, kun meinasi valua ulos) kuin uralla, jossa se helposti kiskaisi itsensä pitkäksi. Ulos valumiseen auttoi myös raipalla ulkolavalle koskettaminen, jolloin alkoi kantamaan ulkokyljen paremmin. Tärkeintä olisi saada pidettyä istunta vakaana ja vahvana, jottei hepan ole mahdollista vetää itseään ihan minne itse haluaa myöskään suoralla. Jämäkkä ylävartalo, kyynärpäät kylkiin, koska jos näin ei ole, jää hevosen pitäminen nyrkkien varaan (jolloin on siis ihan mahdotonta saada pidettyä ohjat kädessä hevosen kiskoessa). Kun taas istunta on kasassa, saa keskivartalonlihaksilla pidettyä vastaan.

Laukassa alkuverkkailtiin samalla lailla, mutta siinä piti keskittyä laukan pyörivyyteen. Branke reagoi tosi hyvin, kun sitä koski raipalla pepun päälle: aktivoi takajalkansa -> tahti ja laatu parani.

Myös varsinainen työskentely aloitettiin laukassa: tehtiin laukka-käynti siirtymisiä. Aluksi ne oli aika mielenkiintoisia, mutta paranivat, kun aloin tekemään siirtymisen nopemmin enkä kokoamaan laukkaa liian pitkäksi aikaa ennen siirtymistä. Brankellä ei ole vielä voimaa kantaa itseään laukkaa kootessaan kovin kauaa, niin on parempi tehdä siirtyminen lyhyemmällä kokoamisella. Eikä käyntiin siirtyminen nyt vaadi mitään piruettilaukkaan kokoamista... Lisäksi sain tehtyä siirtymiset enemmän istunnalla, mikä tietenkin tekee siirtymisestä sulavamman. Tässä on taas kauhean vaikea selittää, miten teen nämä asiat, koska sen vaan tuntee selkään jos hevosta pitää korjata johonkin ja mitä pitää tehdä (tai siis tänään tunsin, usein ei onnistu yhtään :D). Muoto kyllä edelleen vähän venähti siirtymisissä, mutta selkeää edistystä havaittavissa!! Lisättiin tehtävään vähän vaikeusastetta: siirryttiin vastalaukkaan, jossa hetken työstämisen jälkeen käyntisiirtyminen. Vastalaukka oli ihan hyvää ja paketti pysyi kohtalaisesti kasassa. Hankaloitti kyllä siirtymistä aika paljon, mutta saatiin kuitenkin hyviäkin toistoja, jonka jälkeen heppa sai lepotauon.

Jatkettiin ravin työstämisellä, joka alkoi hieman takkuillen. Branke ja mä jähmetyttiin molemmat ja reaktiot oli tosi hitaita eikä oikein mitään tapahtunut. Paitsi Brankkis alkoi painaa ohjalle. No, tehtiin kauhukahva virittely silleen, että ohjat vedettiin kahvan alta, jolloin ne toimivat ikään kuin sivuohjina. Eka Brankkis oli silleen "hyi, mitä vitsii, miks mä en saakkaan kiskottua päätäni vaikka haluun", mutta tyytyi sitten kauheaan kohtaloonsa. Hitauteen puututtiin siirtymisillä. Ravi-käynti-ravi siirtymisiä paljon ja nopealla tahdilla, suunnun vaihtoja jne, jotta hevonen tulee kuulolle ja alkaa odottamaan, mitä seuraavaksi pyydetään. Nopeutuikin tosi paljon ja alkoi tuntua pikkuhiljaa paremmalta ja paremmalta. Tein aika paljon myös melkein käyntisiirtymisiä, joissa siis ajattelin siirtymistä, mutta juuri ennen kuin hevonen siirtyi käyntiin pyysinkin eteenpäin. Tuloksena takajalat alle! Ikään kuin liioiteltu puolipidäte nyt kun alkaa ajatella. Noi melkein käyntisiirtymiset on ihan super hyviä tai ainakin saan niissä ite ihan super fiiliksen, kun hevonen alkaa oikeasti polkea. En ole kylläkään aikasemmilla hevosilla huomannut, mutta ainakin Brankella toimii!!

Lisättiin siirtymisiin myös väistöt. Ne on parantunut ihan älyttömästi! Alussa oli ihan tuskaa päästä keskihalkaisijalle, mutta nyt ne onnistuu lävistäjälinjalla (kylläkin pitkässä maneesissa ;)). Jos Branke alkoi juoksemaan alta tai ei reagoinut sivulle vievään apuun, siirsin väistön keskellä käyntiin, jossa sain helpommin avut läpi. Kun meni taas sivulle, uudestaan ravia. Tehtiin vielä pysähdyksiä, jotka oli aika hitaita, mutta parani kyllä. Lopussa testattiin lisäyksiä ja heheh ei oo mahdollista istua siellä, joten jouduin keventämään. Pääsee niissä helposti aika pitkäksi, mikä tekee ravista hankalemman (=mahdottoman t.Jenna) istua, mutta eiköhän sekin helpotu, kun vaan hevonen vahvistuu ja opin ratsastamaan ;)!

Lopussa vielä laukattiin ja ravattiin heppa pyöreäksi. Oli vähän pirtsakka siinä vaiheessa. Outo hevonen, mitä väsyneempi, sitä enemmän kyttäilee ja tuntuu vaan keräävän energiaa :--D.

Nojoo, tuli taas selitettyä, mutta tosi hyvät fiilikset jäi treenistä! Huomenna keventelen hepan ja sitten torstaina pääsee taas kunnon treeniin.


Ja kuten varmaan huomaatte ulkoasu on uudistunut, kertokaa mielipiteitä talvisemmasta. Banneri nyt on mitä on... Siihen toivottavasti tulee joskus muutos. :D

8 kommenttia:

  1. Kiva ulkoasu! Ja tosi hyvä treeniselostus :)

    VastaaPoista
  2. Haluukkonää joululahjan? :D lähetä mulle jotain isoja ja hyviä kuvia veera.blog@hotmail.com ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Det skulle vara jätte roligt men jag har inte hyviä kuvia :((((( ei innokkaita kuvaajia näköpiirissä !! ;)))))))

      Poista
    2. Siis vihjaatko että mun pitäs tulla kuvaamaan!? Hae mut nii tuun. Sovitaa joku päivä kun et juokse pää kolmantena jalkana tallista toiseen :DD

      Poista
    3. No siis d44!! Mä alan häiriköidä sua siis joka päivä tästä lähtien, heheeeeee !!

      Poista
  3. Ihana ulkoasu ja tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista