torstai 20. joulukuuta 2012

Det är dags att träna

Noniin, vähän selittelyä taas pitkäksi venähtäneen hiljaiselon jälkeen :(. Kaikki ratsastukselta liikenevä aika on käyetty kouluhommiin ja nukkumiseen. Ihanaa, kun alkaa loma: tavoitteena univelkojen pois nukkuminen !!

Ollaan nyt Branken kanssa Rusalla, missä treenit on sujunut oikein hyvin!! Laitettiin hepalle kanget päähän ja oli tosi hyvä niillä. Testattiin myös ihan alkuvaiheessa (n. viikon sen jälkeen, kun tuli meille), mutta silloin ei ollut vielä mitään yhteisymmärrystä, niin päätettiin suosiolla mennä pari viikkoa perustyöskentelyä nivelillä.

Ollaan tehty edelleenkin perusasioita, mutta kaikki helpottuu koko ajan. Eilisen valmennuksen jälkeen oli jotenkin tosi huippu fiilis!! Ongelmana mulla itellä on ollut se, että turhaudun helposti, kun en heti saa haluamaani reaktiota. Fakta kuitenkin on se, että Branke on iso ja liikemekaniikaltaan hidas, joten siitä ei koskaan tule yhtä nopeaa kuin esim Olavista. Pitää vain saada fiiliksestä kiinni. Muutenkin tajusin että mun pitää pyytää hevoselta eikä heti hyökätä sen kimppuun, koska sillä saa aikaan vain hermostuneen hepan ja vastustelua. On aina hevoskohtaista, kuinka paljon ja missä tilanteessa se kestää painetta. Pitää vain oppia tuntemaan se ja kehittää hevosen lukutaitoa.

Branke on myös treenannut vaihtoja, jotka sujuu koko ajan paremmin. Joka kerta tulee enemmän ja enemmän onnistuneita vaihtoja. Annetaan vaan hepalle aikaa analysoida pikku aivoissaan niitä, niin kehitystä seuraa edelleen.

Tänään tehtiin siirtymisiä, ympyröitä ja voltteja jne, kun taas eilen enemmän temppuja (väistöjä, avoja, vastalaukkaa). Nyt meillä on tällä viikolla paljon treeniä, kun joulun mukana kuitenkin tulee vähän taukoa/kevyempää. Lumitreeniä ollaan myös päästy tekemään. Suunnitelma ois lähipäivänä uskaltautua selästäkin käsin hankeilemaan :))

Aina käy näin, olisi kauheasti kerrottavaa, mutta en saa mitään pidettyä selkeänä päässä, joten tästä tulee epämääräistä random selittelyä... Josko lomalla ehtisi muutaman kerran päivittelemään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti