keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kuka, mitä, missä ja milloin?

Olen Jenna Lehtonen, 17 vuotias kouluratsastaja. Aion tässä blogissa kertoa kouluratsastuksen treenaamisesta ja kisaamisesta sekä muusta hevosiin liittyvästä. Valmentajanani on Mikaela Soratie ja valmentaudun vaihdellen kerran tai kaksi viikossa. Lisäksi olin ESRA:n kouluratsastuksen aluevalmennuksissa mukana viime talvena (2010-2011). Kisaan tällä hetkellä he A tasolla (Junnucup) ja käytössäni on kaksi hevosta.

Oman hevoseni nimi on Olaf M (Olavi) ja toisen Picur. Olavi on 15-vuotias ruuna, rodultaan hollannin puoliverinen, joka tuli meille lokakuussa 2010. Olavi on kisannut vaB edellisen omistajansa kanssa ja osaa enemmänkin teknisesti. Talvi meillä meni treenatessa ja osittain valitttavasti myös sairastellessa. Olavi on pirteä ja hieman ailahtelevainen tapaus: joskus kaikki on kivaa ja joskus taas kaikki toisista hevosista peileihin voi olla hurjan pelottavaa. Luonteeltaan Olavi on kuitenkin super kiltti eikä tee mitään tuhmaa tahallaan. Ratsastaessa energiaa riittää ja haasteena onkin vain saada se suunnattua oikein, että tahti pysyy hyvänä. Olemme vielä treenivaiheessa sairasloman jälkeen, mutta parempaan suuntaan menossa koko ajan :). Picur taas on entinen kenttähevonen, jolla ratsastan kolmesta neljään kertaa viikossa. Aloin ratsastaa hevosta enemmän tämän vuoden alusta lähtien ja olemmekin kehittyneet nopeasti eteenpäin. Picur on huomattavasti rauhallisempi tapaus kuin Olavi ja välillä herättelemiseen kuluukin aikaa, että vitsii alkaa kunnolla liikkumaan. On välillä haastavaa mennä kahdella niin erilaisella hevosella (varsinkin alussa), mutta hyvää harjoitusta minulle! :D

Joo tässä nyt ainakin jonkunlainen yleiskatsaus tulen vielä myöhemmin selittämään lisää hevosista ja kaikesta, mutta tästä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti