keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ratsastus 31.5

Ajattelin, että voisin ensin kertoa eilisesta ratsastuksesta Olavilla, mikä sujui erittäin hyvin. Menin kangilla vaihteeksi (ja että saan itse kokemusta, kun olen niillä vielä melko vähän ratsastanut) ja Olavi oli tosi hieno! Tarkoituksena oli mennä kevyesti eteenalas, mutta päätin sitten mennä myös vähän aikaa ihan kunnolla.

Jo heti alkuvekoista asti heppa tuntui hyvältä: pehmeältä, tasaiselta ja enegiseltä. Tein paljon taivuttelua mm. kolmikaarista ja ympyröitä ravissa ja laukassa. Välikäyntien jälkeen sitten aloin pikkuhiljaa vaatia parempaa tahtia ja lyhyempää muotoa (silti pyöreää kaulaa) ja tein lisäyksiä, jotta sain vielä terävyyttä. Menin kokeiluksi raipan kanssa, ja Olavi reagoi siihen tosi hyvin (otti takapään paremmin alleen) eikä kauheilla loikilla eteenpäin kuten välillä. Ei tosin tarvinnut kuin ihan muutaman kerran raipan hipsulla osua hevoseen koko ratsastuksen aikana :D Tein myös pari vaihtoa, jotka olivat hyvin lennokkaita Olavin innostuessa, kun ei olla niitä vähään aikaan vastalaukkaharjoituksista johtuen tehty. Loppuverkkojen jälkeen sitten maastoon kävelemään, missä ötökät vähän kiusasivat. :(

Kuumasta maneesista ja hepan vielä aika huonosta kunnosta johtuen olikin sitten Olavi ihan hikinen ja pääsi pesulle. Ostimme eilen mustikan värisen bucas supercooler-loimen ja se pääsikin heti koekäyttöön. Ei kyllä kuivannut hevosta millään supervauhdilla kuten luvattiin, mutta en ihmettele, koska Olavi on varmaan maailman hitain hevonen kuivumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti