maanantai 6. kesäkuuta 2011

Valmennusta

Tänään olin valmennuksessa Picurilla ja Olavilla. Picurin kannsa oli tänään hieman hankalaa: heppa oli väsynyt laiduntamisesta ja omakin olo oli ihmeen väsynyt. Laukkatreenit sujuivat kuitenkin ihan hyvin. Tosin laukanvaihdot ovat meille vielä melko vaikeita, koska Picurilla ne ovat treenauksessa ja en itsekään ole paljoa niitä tehnyt. Teimme paljon käyntityöskentelyä, mihin sisältyi siirtymisiä koottu käynti - keskikäynti ja keskikäynti- lisätty käynti. Takaosakäännöksiäkin harjoiteltiin. Ne jäävät helposti ruuvaamaan tai vaihtoehtoisesti paisuvat liian suuriksi. Ravissa Picurin väsymys näkyi kaikista eniten, joten jätimme sen vähemmällä ja teimme vain hieman avoja ja sulkuja rauhallisessa temmossa. Ongelmia ei ollut, kunhan muistin vain itse ratsastaa riittäävän huolellisesti.

Olavin kanssa meni paremmin. Alkuverkoissa oli hieman hankalaa saada Olavi riittävän pyöreäksi, mutta se onnistui taivutteluilla ja hyvällä ulkoohjan tuella sekä varmistamalla, että takapää on kunnolla käytössä. Teimme melko paljon samoja asioita, kun Picurin kanssa, koska juuri esim. takaosakäännökset ovat tärkeitä harjoitella, jotta saan ne kilpailuissa onnistumaan. Olavi jää varsinkin oikeaassa takaosakäännöksessä helposti ruuvaamaan, mikä johtuu siitä etten muista siirtää painoani oikealle. Lopuksi sain kuitenkin tehtyä muutaman onnistuneen liikkeen siihenkin suuntaan. Olavin kanssa työstimme myös ravia ympyrällä: keskiravia -> kokoaminen, keskiravia-> kokoaminen jne. Olavilla tämä toimii hyvin. Silloin hevonen alkaa työntämään takajaloillaan ja kantamaan itsensä paremmassa muodossa. Laukkahajoitukset Olavin kanssa onnistuivat, kun hevosen sai siinäkin ponnistamaan takaa, muuten alkaa kiskomaan ohjia käsistä ja tulee raskaaksi kädelle.

Oli taas antoisat valmennukset, mutta nyt vähän väsyttää. Huomenna vielä paljon ohjelmaa heppojen asioiden järjestelyssä ja muutenkin, kun matka lähenee... Käydään myös Rusalla katsomassa paikkoja, kun matkan jälkeen päästään sinne treenaamaan :))!!  jee !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti