perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ratsastusta taas

Tänään oli perusratsastus, mikä meni vähän vaihtelevasti. Työstin Olavilla ravin laatua ja sainkin sen osittain enemmän ylöspäin. Lisäyksiin sain myös hyvän tuntuman, kuinka ratsastaa niitä enemmän istunnan avulla. Toisaalta Olavi oli aika jännittynyt ja halusi kulkea melko ylhäällä koko ajan. Kokosin aika paljon mm. laukkaa ja tein muutaman vaihdon ja laukkalisäyksen, minkä vuoksi hevonen vähän kuumeni. Välillä ratsastus menikin omalta osaltani huolimattomaksi eli käsi ei pysynyt vakaana ja istunta horjui (varsinkin laukassa). Suurin ongelmani istunnassa tällä hetkellä ovat nyrkit. Ne eivät pysy kiinni ja kääntyvät todella helposti vaakatasoon. Yritin korjata asiaa ratsastamalla lyhyt esteraippa peukaloiden alla. Olen tehnyt sitä myös valmennuksissa ja se korjaa ongelman melko hyvin. En kuitenkaan mennyt kuin hetken aikaa näin, koska Olavi oli hyvin hankalan tuntuinen siinä vaiheessa ja kiskoi ohjia kädestä. Tässäkin huomaa hyvin, että käteni on epävakaa, koska koen käsien paikallaan pitämisen vierekkäin haastavaksi. Yritän jatkossa keskittyä käsiin sekä pohkeiden paikallaan pysymiseen.

Ratsastuksen jälkeen hoidin Olavin jalat kaksiteholinimentillä. Valmennuksen jälkeen yleensä hoidamme jalat kylmäämällä niitä 15 min kylmällä vedellä kylmäysletkuja käyttäen. Mikäli valmennus on illalla, käytämme usein myös BOT-lämpöpatjasuojia, jotka jätämme yöksi. Käytämme myös arnikageeliä hevosen lihasten hoitoon, jos jumeja on.

Eilen kirjoitinkin, kuinka Olavi oli reagoinut ötököihin. Tänään sitten käytiin ostamassa Bucas-merkkinen ötökkäloimi, jota toistaiseksi käytetään ilman ollessa niin lämmin ettei muita lomia tarvita. Harmi ettei saa loimetta ulkoilla, mutta ehkä kesän kuluessa tottuu... On kuitenkin mukavampaa hevoselle, kun ei tarvitse koko ajan rapsutella itseään tai potkiä ötököitä.

Taas alla muutama kuva ratsastuksesta :)

                                         Tässä kuvassa näkyy hyvin ongelmani käsien asennossa...

                                          vastalaukkatreeniä
                                                 ja nätti pääkuva (kuolavana tosin vähän vähentää suloisuutta :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti