tiistai 25. lokakuuta 2011

Tästä tämä taas lähtee

Olavi paranee, jee! Eilen olin kevyessä "käyntivalmennuksessa", missä työstettiin käyntiä (yllätys!!!) eli tehtiin siirtymisiä keskikäynti/lisättt käynti - koottu käynti, takaosakäännöksiä ja taivuttelua. Mentiin myös hieman ravia, missä näkyi tietenkin jäykkyyttä tauon jäljiltä, mutta puhtaasti mentiin. :)) Tänään meni vieläkin paremmin ja ravi alkoi vetryä myös laadultaan paremmaksi.

Tein lisäksi eilen valmennuksessa ja tänään itsekseni ratsastaessa käynti-ravi-käynti siirtymisiä, joilla tavoittelin keveämpää ohjastuntumaa ja takapäätä paremmin alle. Nopeilla siirtymisillä, joita tuli yhdelle pitkälle sivulle n. kolme sainkin yllättävän hyvin hevosen kuulolle, kunhan muistin pitää pohkeet kiinni siirtymisessä, ohjat tasaisella tuntumalla ja ratsastaa myös istunnalla. Jos en keskity siirtymisen ratsastamiseen lopputuloksena ja huolimaton siirtyminen, joka tulee töksähtäen ja hevonen jää etupainoiseksi. Ongelma on varsinkin siirtymisissä "alaspäin". Monilla toistoilla ja sinnikkäällä omien virheiden korjaamisella kuitenkin onnistuin kohtuullisesti.

Huomenna tai ylihuomenna ajattelin kokeilla, miltä Olavi tuntuu kangilla ja sitten mennä nivelillä ennen viikonlopun valmennuksia, jossa taas kangilla. Tämä viikko mennään aika rauhassa lähinnä hölkötellen ja pikku pätkiä kooten, ettei hevonen turhaan kipeytä lihaksiaan. Virtaa kyllä Olavilta löytyisi, laukannostot olivat hypähtäviä ryntäyksiä, kun Olavi ajatteli, että nyt mennään! Vaikuttaa nyt muutenkin pirteältä ja innokkaalta tekemään töitä. Vähän ongelmana on kova vauhti, alta juokseminen ja kyttäily, mutta eiköhän pikku hölmöilyt jo pian unohdeta... Olavihan klipattiin jokunen viikko sitten, ja nyt torstaina olisi Pitsun vuoro, ettei talviturkin kanssa joudu turhaan hikoilemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti