lauantai 3. maaliskuuta 2012

Valmennus vol satamiljoonaa ja selittelyä & ostoshaaveita

Pitsulla valmennus, meni ihan mukavasti. Verkkojen jälkeen aloitettiin laukassa, ensin pyöreässä muodossa rennolla kaulalla. Vähän ongelmia ja vauhti meni lian kovaksi viipottamiseksi -> takaosa jäi kauas ja hevonen juoksi alta. Laukka-käynti siirtymisiä, vastalaukkaa vastataivutuksilla (tuli kivan tuntuinen pätkä, jes) ja kokoamista. Ajatuksena lavat ja säkä ylös ja kaula alas. Työskentelyn tuloksena sain lopulta hyvän laukan. Vaihdot meni tänään ihan päin sanonko mitä, kun en pystynyt keskittymään ja Picur vaan alkoi juosta lujaa jnejne. Takapakkia, mutta toivottavasti vain tähän kertaan liittyvää!

Ravissa tarpeeksi rauhallinen tahti, eikä mitään täysillä eteenpäin ihme juoksu meininkiä, mihin meinaan aina jostain syystä luisua. Varmaan jäänyt tapa, kun aiemmin piti aina olla menemässä lujaa. Nyt sitten en muista kuunnella tahtia, vaan pistän vaan menemään pää kolmantena jalkana vähän vermo meiningillä, jos en keskity :D... Puolipidätteillä ja takaosan aktivoinnilla saatiin oikein hieno ravi rakennettua. Jäin itse puristamaan ja vetämään ja työntämään liikaa samaan aikaan, minkä korjaamisen jälkeen (loistavat mielikuvat ;D) hevonen kulki paljon rennommin ja ratsastaminen tuntui paaaljon helpommalta (yllätys!!). Tänään istuminen tuntui helpommalta kuin aikoihin ja tuntui jopa että ajoitain sain jotain kontrollia jalkoihinkin (oooooh).

Kun ravin laatu/tahti oli saatu jotenkin kuntoon, tehtiin avot & sulut, joissa tavoitteena samanlaisen laadun säilyttäminen. Sulkujen harjoittelu on tosissaan auttanut, koska nyt Pitsu taipui paljon paremmin. Tietenkin ehtona oli, että ratsastin taivutuksen enkä tehnyt valumis pohkeenväistöä. Nyt kuitenkin ekan hei taivuta hevosta siinä sulkuTAIVUTUKSESSA huomautuksen jälkeen saatiin oikeasti parannusta tilanteeseen, mikä on edistystä. Ratsastettiin vielä junnujen joukkueohjelma läpi ja se oli kyllä sellanen pikku pohjanoteeraus ja jos tollalailla ratsastaisin kisoissa, niin en enää kehtaisi esiintyä missään julkisesti. Okei okei liioittelua, mutta kuiteskin, en edes muistanut rataa kokonaan, oho! Nyt tämän kauden aikana en aio mokata yhtiäkään kisoja sen takia, että en muista rataa tai ratsastan aivan ihmeellisesti radalla. Ymmärrän kyllä, että jännitys vaikuttaa, MUTTA mitään ihan älytöntä ei saa mennä tekemään. Hermojen pitää pysyä kasassa tilanteesta riippumatta. Mielikuvaharjoittelu olisi tarpeen, ettei kisatilanne tulisi ihan "uutena" taas. Onneksi päästään edeltävänä viikonloppuna vähän jo harjoittelun makuun. Tulee olemaan outoa taas verrytellä hevosta ja yrittää virittää se parhaimmilleen muutamaa minuuttia varten, iik! No ei olen ihan innoissaan taas pääsemässä kisafiiliksiin!!

Blaa blaa blaa, aika paljon selittelyä taas. Huomenna suunnitelmissa mennä tsekkaamaan Horse fair messujen tarjonta, toivottavasti jotain kivaa löytyisi. Viimeksi löytyi Pikeurin ridahousut halvalla, tykkäisin taas uusista ;). Pitäisi olla monia värivaihtoehtoja, eniten haluaisin ehkä tumman ruskeat, mutta myös mustat, tumman harmaat tai joku muu semi neutraali väri kelpaisi. Farkkuhousutkin vois olla kivat! Uudet kolitsit, fleecet tai muut ratsastusyläosat kelpaisivat myös varsinkin nyt näin kevään tullessa (jee nyt on jo maaliskuu!!). Uudet talvi roecklit voisi jostain "talven poistotuotteita" korista löytyä, koska edelliset on aika finaalissa. On kyllä kestänyt huomattavasti kesän light grippejä paremmin, nyt jo toka talvi noilla menossa. Ja oi oi oi olen bongannut superkivan näköisen kisatakin, jimittäin Kingsland dressage mallistoon kuuluvan! Pitäisi kyllä nähdä livenä ja päästä testaamaan. Hepoille kelpaisi kivat huopa pinteli yhdistelmät ja iänikuinen "ois tosi kiva"- haave eli BOT-loimi. Aina voi haaveilla ;) olen aika hyvä siinä :D jos olisin multimiljonääri niin meidän tavaroille pitäisi hankkia oma talo :DD

Olavin ensi viikon liikutussuunnitelma (olen vähän ajoissa)

Ma: valmennus (kanget)
Ti: eteenalas (nivelet)
Ke: juoksutus
To: eteenalas/vähän treeniä (nivelet)
Pe: valmennus (kanget)
La: "kisat" (kanget)
Su: eteenalas/maastoilua (nivelet)

Ja jeee, Suomelle olympiapaikka kouluratsastuksessa, hyvä Fia! ;) toivottavasti vielä saataisiin toinenkin! Mäkin innostun jo olympialaisista :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti