perjantai 30. maaliskuuta 2012

Viime ja tämän viikon treenejä

Ollut pitkä tauko: koeviikko jne jne...

Mutta nyt kuitenkin, viime viikonloppuna oli aluevalmennukset, jotka oli parhaat aluevalkut koskaan! Picur kulki erittäin hyvin ja tehtiin oikein hyviä harjoituksia. Treenattiin väistöjä, hevosen ratsastamista (:D) ja vaihtoja. Ravi oli ihan erilaista kuin aikaisemmin, tahti oli tasainen ja melko vakaa sekä lennokkuus aivaaaan loistavaaa! Oli oikein ilo ratsastaa! :)) Edelleen kyllä muoto painui aika helposti vähän liian matalaksi/syväksi. Siitä seuraa se, että alan ratsastaa kädet katossa, mikä ei paranna asiaa mihinkään. Eiköhän tämäkin asia korjaannu riittävällä määrällä korjauksia ja kunhan hevonen saa vähän lisää voimaa kantaa itsensä. Treeeeniä ;)! Pitsu on kehittynyt niin paljon viime talvesta ja koko ajan kehittyy vaan lisää!

Maanantaina sitten oli perus kotitreenin vuoro, jossa tehtiin monipuolisesti vähän kaikkea junnujen joukkueohjelmasta ja küristä. Sulut tuottivat hieman hankaluuksia, kun taivutus ei ole riittävä. Lisäksi niissä ravi hidastuu helposti ja nenä painuu liian alas. Liikaa keskityttävää mun aivoille, kun pitää niin monesta asiasta huolehtia yhtä aikaa. Ensimmäinen sulku oli väistö asetuksella liikkeen suuntaan :D, hupsss. No joo, kyllä  ne vähän sentään siitä kehittyi, kun ei anna periksi ennen kun oppii ratsastamaan ja hevonen reagoi oikein. Avoissa myös vähän samaa väistömäisyyttä, mutta kun taivuttaa hevosta pohkeilla eikä vaan käännä kaulaa, niin onnistuu jo huomattavasti paremmin... Aina nää samat ongelmat, kyllä mä vielä opin muistamaan sanomattakin, kuinka ratsastan taivutukset!!

Ravijuttujen jälkeen tehtiin käynnissä siirtymisiä lisätty käynti-koottu käynti sekä takaosakäännöksiä. Tuli hyviä käännöksiä, koska muistin että hevosen pitää olla pohkeen edessä. Vasemmassa kierroksessa oli vähän ulkopohjetta vasten ja ekat askeleet meinasi helposti astua ulos. Parannusta kuitenkin on koko käynnissä ollut huimasti. Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä eteenpäinpyrkimys siinäkin!! Pitsulla on nimittäin puhdas käynti, jota pitää vain ratsastaa, koska muuten se jää sellaiseksi unissakävelyksi. :D

Lopuksi laukkaa ja tuttuja juttuja: vaihtoja, vastalaukkaa ja vaihtoja. Vaihdot meni kivasti ja tuntui että viikonlopun harjoituksista oli hyötyä. Laukkaan on myös tullut paljon lisää voimaa ja sitä pystyy jo kokoamaan paljon enemmän kuin aikaisemmin ilman että tahti katoaa. Alkuun aina, kun katsoo peilistä huomaa hyvin, että hevonen on kauhean pitkänä ja takajalat eivät tule kunnolla rungon alle. Lujaa meneminen vain pahentaa tätä ainakin mielestäni tuntuu, että hevonen vain katoaa pahemmin. Sen sijaan yritän ajatella, että nostan koko etuosan (lavat) ylös ja ratsastan enemmän takajalkoja. Yritän pitää etuosan ns. hitaampana puolipidätteiden avulla, jottei energia, jonka saan takajalkoihin karkaa pois vain vauhdin mukana. Tämä työstäminen saa laukan paljon paremmin hallittavaksi ja sitten on huomattavasti helpompaa tehdä vaihdot ja kaikki, kun ei vain viipoteta menemään täysillä.

Maanantain valkusta jäi ihan kiva fiilis, kun asiat onnistui ja Pitsu oli niiin hieno :)))!

Alkuviikon Picur oli kevyemmällä liikunnalla, jottei olisi liian raskasta ja lihakset saisivat palautumiseenkin aikaa. Tänään taas kuitenkin ratsastin hevosen läpi. Huomasi, ettei olla nyt vähään aikaan tehty, mutta kuitenkin liikkui perus hyvin ja oli mukavasti kuulolla. Huomenna kuitenkin taas varmaan vähän helpompaa. :)

Huomenna suuntana Rusa, jossa on vuorossa kür-treenit. Enää ei olekaan pitkä aika siihen, että Ypäjällä on oikeasti kür "debyytti"!! IIKS :D

Ja hei huom huom !! äänestys seuraavasta erikoispostauksesta on nyt käynnissä, vote please ;))

1 kommentti:

  1. Hihii varustepostaus videolle, saat kärsiä mun kanssa ku mäki oon sellasta menny lupailemaan omista kamoista... :DD

    VastaaPoista