tiistai 13. maaliskuuta 2012

Viime viikko ja tämän alku

Anteeksi kauhiasti pitkästä päivittelutauosta, ei ole jaksanut eikä ehtinyt kirjoitella. Puolittaisia postauksia olen kirjoitellut ja yritän nyt niistä kootu jonkinlaiseen koosteen viime viikosta.

Horse fair messuilla käytiin toissa lauantaina shoppailemassa ja kuolaimeton kouluratsastusluokka katsomassa. Näytös oli ihan viihdyttävä ja hienojakin hevosia ja taitavia ratsastajia mukana. Oli ihan jännä nähdä kaikki temput piaffesta laukkapiruetteihin suoritettuna ilman kuolaimia.

Enemmän kuitenkin innostuin shoppailuosastosta ja varsinkin Reunoksen koju oli ihan mun suosikki <3! Sieltä löytyi housut, pipo (kyllä sorruin KL:ään :D) ja kisapaita ihQuilla blingeillä. Housut on iiihanat ruskeat Pikeurit, joihin olen ihan rakastunut! Niissä on vähän erilainen vyötärö kuin mun muissa Pikeureissa, joten vähän vaihtelua. Nyt en tarvitse vähään aikaan (ehkä pariin vuoteen :D) uusia housuja ollenkaan... Hanskat ostin messuhintaan varastoon, kun tietää, että kesässä kuitenkin kuluu muutamat. Nyt varsinkin ensin kesän suunnitelmina on ratsastaa, ratsastaa ja ratsastaa niin paljon kuin vain mahdollista! Normi heppojen lisäksi toivottavasti pääsen ratsastamaan myös muilla hevosilla, koska pitää olla jotain tekemistä JA tietenkin oman kehittymisen kannalta on super tärkeää päästä menemään mahdollisimman monenlaisilla hevosilla mahdollisimman paljon.

Tein Pitsun kanssa toissa sunnuntaina vaihto&sulku painotteisen treenin. Ihan kivasti meni ja ravi oli ihan super. Vau vau se on niin hieno ponsku! On tosi kiva tehdä hommia, kun hevonen palkitsee kehittymällä ja toimimalla oikein. Jos ratsastan hyvin, Pitsu toimii. Jos taas itse ei valmistele liikkeitä, huolehdi tahdista tms, hevonen ei suorita niin hyvin. Innostaa todella kehittämään omaa ratsastusta. Maanantaina valmennusta Olavin kanssa. Tiistaina oltiin Olavin kanssa maastoilemassa Sissin ja Veeran kanssa (Veeran blogiin tästä) ja oli oikein kiva reissu! Vähän kyllä oli kylmä, mutta superloimituksella (oli lisäviltti mun jaloille) selvittiin ihan hyvin :D. Olavi oli söpöhöpö ministi kyttäilevä kaveri, mutta kiltisti meni (kuten aina). Kävimme sitten hepan kanssa vielä maneesissa vähän hölkkäilemässä. Tavoitteena oli vain saada rento hevonen ja ettei tule miyään hermostumistappelu juttuja, vaan chillaillaan menemään, koska se oli viime viikon tavoitteena!

Keskiviikkona liikutin molemmat hepat. Picurin kanssa ei mennyt hyvin, oli aikamoinen kyttäilypäivä ja oma ratsastustaito aika kateissa... Tavoitteena oli saada hevonen läpi pyöreässä muodossa, kevyenä kädelle ja takaosa hyvin alle. En ollut tarpeeksi johdonmukainen, joten kaikki jäi vähä puolitiehen. Lopetin sitten, kun tuli edes lyhyt parempi pätkä!

Torstaina kävin aamulla ratsastamassa Olavin, hölkkäiltiin ja heppa esitti ihan hienoa ravia ja meni muutenkin ihan kivasti. Aika kevyesti kuitenkin, lähinnä vaan kevyttä ravia ja laukkaa eteenalas. Pitsu sai kävelypäivän. :)

Perjantaina oli valmennus molemmilla ponskuilla. Pitsun kanssa keskiviikkona olleisiin ongelmiin saatiin korjauksia ja meni ihan kohtuullisesti. Vaihtoja, sulkuja, avoja eli harjoiteltiin viikonlopun tulevaa rataharjoitusten junnujen joukkueohjelmaa. Olavi oli kiva, eikä sitten tehty kauheasti, vaan vain katsottiin, että hevonen oli kivasti läpi. Muutama vaihto ja perus avot & sulut ja se riitti.

Lauantai kevyt liikutus molemmilla ja sitten sunnuntaina kisailemaan, jee :)! Olavi oli verkassa aika hankala, muuten ok, mutta verryttelyn lopussa vähän pisti ranttaliksi, kun kuumui ja minä aloin jännittää :D. Rata oli rikkeetön, käynnissä vähän ongelmia, mutta kuitenkin selvittiin. Vaihdot puhtaita, ja hevonen hoiti hommansa hyvin. Itse mokailin suluissa (työnsin takaosan edelle) ja avoissa (en taivuttanut rungosta, vaan vain kaulasta). En muutenkaan ole omaan ratsastukseen tyytyväinen, tapahtuu sellainen jäätyminen, kun käännän keskihalkaisijalle... Noh, kisoja vaan, ei sitä muuten opi ratoja ratsastamaan.

Pitsu oli verkassa tosi kivan tuntuinen, ravasi ihan superisti ja teki hienoja vaihtoja. Radalla sitten ravi lösähti ja en saanut oikein asiaa korjattua. Lisäyksistä sain aina kivan energisen ravin, mutta niiden jälkeen tuli heti joku siirtyminen, ettei se ilo kauaa kestänyt :D. Yksi vaihto meni pieleen, mutta muuten rikkeetön suoritus kuitenkin. Samat mokat muuten radalla kuin Olavin kanssa. Olavi sai 60,6% ja Pitsu 59,0% , ihan kohtuullinen tulos ekoista kisoista, mutta parantamista riittää!! :) Picur oli oikein ihana ratsastaa, ihan kuin kotona, ei turhaa hermoillut tai hötkyillyt, niin luotettava kaveri <3!

Eilen sitten valmennus Olavilla, ei mennyt yhtään hyvin. Ei oikeastaan olisi voinuy mennä yhtään huonommin...

Torstaina onkin sitten jo aika suunnata kohti Ypäjää, jossa on suunnitelmana ratsastaa hevoset vielä illalla läpi. Perjantaina sitten onkin kauden ekojen kunnon kisojen vuoro!! Jee, vähän jännittää, mutta en aio oikeasti alkaa jännittämään, kun jo viime kaudella pääsin siitä jokseenkin eroon ja sen vaikutus suorituksiin on miinusmerkkinen. Hermot pysyy kasassa, kuten myös keskittyminen!! :))

Nyt täytyy vielä hehkuttaa ihanaa kevätsäätä: aurinko on paistanut ja lämmittänyt nyt jo vähän aikaa. Kesä on jo kulman takana, eiku? No on kuitenkin piristävää, kun päivät ovat pidempiä ja on vielä kaiken lisäksi nättiä. Toivottavasti ei mitään ikävää takatalvea ole luvassa, vaan kesän tulo vaan kiihtyy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti