keskiviikko 17. elokuuta 2011

Harjoittelua ja analysointia

Tänään mentiin kentällä Olavin kanssa valmennuksen merkeissä. Ensin valmentajani ratsasti hevosen läpi, jonka jälkeen pääsin itse treenailemaan. Aluksi tavoitteenani oli saada hevonen pyöreäksi ja nopeaksi pohjeavuille. Tällä kertaa tehtävä tosin oli tavallista helpompi, kun Olavi oli jo valmiiksi ratsastettu läpi :)! Hetken työstämisen jälkeen aloin koota hevosta lyhyempään muotoon ja vaatimaan enemmän liikettä. Aluksi Olavi alkoi painaa kovasti kädelle, mikä johtui siitä, että takajalat eivät toimineet ja yritin vaikuttaa hevoseen liikaa kädellä. Muutamalla nopealla ravi-käynti-ravi siirtymisellä ja pohkeella ratsastamisella ongelma korjaantui kohtuullisen hyvin. Teimme muutaman avon, sulun ja pysähdyksen, minkä jälkeen jatkoimme laukan työstämisellä. (Tässä vaiheessa otiin jo tosin muutama laukanosto tehty ja pätkiä laukkaa tehty ympärällä ravityöskentelyn lomassa). Saatuani hevosen pohkeen eteen ja aktiiviseksi olivat vuorossa laukkasulut, lisäykset ja vaihdot. Ne sujuivat hyvin, kunhan muistin tehdä PUOLIPIDÄTTEITÄ, jotka muutenkin olivat päivän sana.

Jään itse hyvin helposti vain istumaan hevosen selässä pohkeet irti ja muutenkin vaikuttamatta hevoseen, mistä seuraa se, että Olavi valuuuuu ja valuuuu pitkäksi. On toki selvää, että hevosen selässä pitää istua hiljaa mikäli se kulkee toivotulla tavalla, mutta esim. siirtymisissä (ja nimenomaan ennen ja jälkeen niiden) puolipidätteiden tekeminen ja hevosen koko rungon kasassa pitäminen on erittäin tärkeää. Myös askellajien sisällä tapahtuvissa siirtymisissä (varsinkin kokoamisvaiheessa) pitää muistaa puolipidätteet, niillä saa mm. ravilisäyksiin paljon paremman vaikutelman askeleen venymisessä. Monissa ohjelmissa siirtymiset myös arvostellaan erikseen, joten hevosen tulee pysyä tasaisessa muodossa. Siirtymisistä tulee sitä paremmat, mitä enemmän hevoseen pystyy vaikuttamaan istunnalla. Jos jää vetämään liikaa ohjasta seurauksena on töksähtävä siirtyminen ja hevosen vastustelu kovaa kättä vasten. Kunhan vain saisi radalla hevosen joskus ratsastettua toivomallaan tavalla jäämättä matkustelemaan ja tekemättä tyhmiä virheitä!

Olavi siis oli oikein hieno heppa tänään! Kaikki tehtävät onnistuivat hienosti, kunhan kuski vain antoi oikeat avut (ja muisti puolipidätteet...). :)) Varsinkin muutamassa ravilisäyksessä ja laukkasulussa sain tosi hyvän fiiliksen. Myös yksi onnistunut laukanvaihto oli ihanan tuntuinen. <3

Hyvällä fiiliksellä taas huomenna ratsastamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti