keskiviikko 3. elokuuta 2011

Valmennus

Valmennus Rusalla kahdeksalta kahdella hevosella, viiden aikohin heräillessä VÄHÄN vielä väsytti, mutta tallimatkalla autossa otetut pikku päiväunet (aamu-unet?) piristivät jonkin verran. Päästiin lopulta paikanpäälle, tosin hieman myöhässä aikataulusta, ja laitettiin ensin Olavi valmiiksi ja kävelemään. Omien kamojen päällelaiton jälkeen verkkailemaan jo silloin oikein mukavalta tuntuvaa heppaa: ei vastustellut yhtään tuntumaa, vaan tukeutui kevyesti ohjaan hyvään eteenalas muotoon. Välikäyntien jälkeen ympyrällä hetki ravia, jossa todettiin kivaksi ratsastaa ja hienosti liikkuvaksi, eikä sitten turhia jääty vääntämään. Tehtiin muutamat väistöt molempiin suuntiin (vau, mitä ravia!) ja siirryttiin laukkaamaan. Laukka oli erittäin laadukasta, takajalat toimivat hyvin, mutta tahti pysyi rauhallisena. Hajoiteltiin kolmikaarista kiemurauraa laukassa, missä pitää muistaa huolelliset suoristukset kaarien välillä sekä puolipidätteet vastalaukassa. Muutaman (hienon :D) laukkalisäyksen jälkeen päästin hevosen eteenalas ja loppuverkkasin.

Olavin jälkeen oli sitten Pitsun vuoro... Picur ei ollut yhtään niin yhteistyönhaluisella tuulella kuin Olavi, vaan lähes päinvastoin: hyvin työläällä. Työstimme ravia & laukkaa n. 40 minuuttia ennen kuin hevonen alkoi tuntua paremmalta. Loppuun teimme sitten muutamat väistöt ja lisäykset, kunnes oli ihan hikisen hepan vuoro päästä kävelemään. Kotona pesinkin sen sitten ihan kokonaan (ja ihan jopa shampoolla, jotta olisi kisoissa siistimpi).

Eli mukava valmennus, varsinkin Olavin osalta tosi palkitsevaa, kun sain sen taas toimimaan hyvin hieman hankalemman jakson jälkeen. Juoksutimme Olavin eilen, mikä on ilmeisesti oikein hyvää liikuntaa sille! Olavi pääsikin juoksemaan ihan kunnolla, kun vanha omistaja tuli auttamaan, ja hän saa Olavin kulkemaan ympyrällä paljon minua paremmin, liina koko ajan tuntumalla. Pitää vähän yrittää kehittyä siltäkin osin... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti