maanantai 8. elokuuta 2011

Kisaviikko, päivä 2

Noniin nyt on päästy taas kotiin ja täytyy sanoa, että oli oikein mukava kisaviikonloppu! Mukana oli Hanna (pikkusisko), äiti ja kisahoitajana Iina. Talleissa hevosten majoittuminen oli ihan luxusta jabojen jälkeen ja muutenkin Ypäjä kiva paikka kisailla :).

Eilen vuorossa oli kenttäkilpailuohjelma nro. 6. Starttasin ensin Picurilla 16.15 eli ennen lähtöjä oli hyvin aikaa seurata valmentajani radat ja vähän estehyppelyäkin :D. Verkassa sain apua valmentajalta, mikä oli hyvin hyödyllistä. Ratsastan itse paljon tehokkaammin, kun joku on sanomassa, mitä pitää tehdä. Jään välillä verryttelyssä vain sähläämään ja pyörimään ympyrää, varsinkin jos minulla on ongelmia saada hevonen avuille. Pitäisi vain muistaa tehdä siirtymisiä, saada hevonen herkistettyä nopeaksi avuille, käydä radan tehtävät läpi ja muistaa koota hevosta riittävästi. Nyt sainkin nämä asiat suoritettua kohtalaisen hyvin, kun joku oli muistuttamasta siitä, että pitää ratsastaa kunnolla... Radalla Picur ei tuijotellut liikaa ja sain suunnattua lopunkin tuijottelunenergian liikkeen lennokkuuteen. Rata sujui hyvin, mutta en saanut pidettyä koko rataa hevosta riittävän lyhyessä muodossa. Tämä johtui siitä, että unohdin tehdä puolipidätteitä ja vauhti pääsi kiihtymään ja hevonen pitkäksi. Varsinkin lisäyksissä paketti hajosi, ja sen sijaan, että hevonen menisi ylämäkeen, Picur painuikin alas ja tuli etupainoiseksi. Mitään rikkoja ei kuitenkaan tullut, joten kohtuullisen tyytyväinen rataan voi olla.

Seuraavaksi oli sitten Olavin vuoro. Hevonen oli verkassa aluksi hyvin jännittynyt. Hermostuin myös itse ja vaikutti jo siltä, ettei oikein onnistu. Olin tässä vaiheessa jo ratsastanut hetken aikaa hevosta lyhyemmässä muodossa, mutta jännityneisyyden vain pahentuessa, päästin hevosen vielä pidempään muotoon. Tein väistöjä kevyessä ravissa ja laukkasin ympyrällä hevosta taivutellen ja rentoutta hakien. Tämän jälkeen sainkin Olavin kulkemaan paljon rennompana ja yhteistyö alkoi taas sujua paremmin. Tein muutaman väistön, pysähdyksen, laukka kolmikaarisen ja paljon siitymisiä (harjoitusravi-keskiravi-harjoitusravi sekä harjoituslaukka-keskilaukka-harjoituslaukka), jotta saisin reaktiot nopeiksi. Olavi sai vielä yhden hyppimiskohtauksen, kun epähuomiossa ratsastin laukkalisäyksen lävistäjällä liian läheltä toista hevosta (väliä oli ainakin muutama metri, mutta varsinkin kisoissa Olavi on ihan yliherkkänä kaikelle). Sain kuitenkin hevosen melko nopeasti rauhoittumaan ja varoinkin sitten muita hevosia mahdollisuuksien mukaan. Onneksi tässä vaiheessa ei enää ollut kovin paljon hevosia verryttelemässä, sillä luokat olivat jo loppumassa. Kun siirryin verryttelykentältä 'hiekkalaatikkoon' (missä luokka ratsastettiin), Olavi oli melko jännittynyt, mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään hölmöyksiä. Kiertäessäni rataa hevonen tuntui ihan hyvältä: tein muutaman nopean lisäyksen ja näytin hevoselle tuomaripäädyn. Samalla juttelin ja kehuin heppaa silitellen kaulaa, jotta pysyisi rennompana. Rata sujui pääosin oikein hyvin, mutta laukanostossa Olavi nosti väärän laukan (huono valmistelu ja avut eivät olleet riittävän selkeät). Korjasin tilanteen huonosti, minkä vuoksi myös seuraava laukkavoltti meni pieleen. Tämä laski prosentteja huomattavasti, sillä molemmista arvostelukohdista tuli kolmoset. Ensi kerralla pitää vain korjata tilanne nopeammin alkamatta hätäilemään.


Sain heti ratojen jälkeen analysoitua valmentajan kanssa hyvät ja huonot asiat, ja kuinka ne tulisi korjata ensi kerralla. Mielestäni on tosi hyvä saada palaute heti radan jälkeen, sillä sillon kaikki on tuoreessa muistissa. Näin pystyy puuttumaan heti ongelmiin ja ensi kerralla (toivottavasti) muistaa paremmin keskittyä ko. asioihin. Vaikka yritänkin aina analysoida radan lukemalla pöytäkirjat ja katsomalla radat videolta sekä itse että valmentajan kanssa, se ei ole aivan yhtä tehokasta.

Sain Picurin kanssa 62,292 % (tosin piste-erot tuomareiden olivat suuret, toinen antoi n.59%, toinen n.64%) ja sijoituin neljänneksi. Olavin kanssa prosentit olivat 62,083, mutta tosiaan ilman rikkeitä tulos olisi ollut parempi, koska muuten paperissa oli vain hyviä numeroita (paitsi alku- ja loppulinjat sekä pysähdys eli parannettavaa riittää vielä). Sijoituin Olavin kanssa jaetulle viidennelle sijalle. Rusetit siis taas kotiin tuomisina! :))

Ensi viikonlopusta sen verran, että ollaan lähdössä Orivedelle molempien kanssa kisaamaan junnucupin viimeinen osakilpailu ennen finaalia (jos sinne päästään, Pitsun kanssa ainakin nyt mahikset näyttää aikas hyvältä). Orivedellä ratsastetaan (taas) luokka he A:2. Sunnuntaina mahdollisesti menossa Olavin kanssa Porvooseen, missä olisi ensimmäinen vaativa B:n startti edessä (junioreiden esiohjelma)! Lähteminen riippuu siitä, kuinka maanantain treenit sujuvat.

Olavin ensi viikon liikutussuunitelma loppuun:

Maanantai: valmennus
Tiistai: ratsastus
Keskiviikko: kävelytys
Torstai: juoksutus
Perjantai: ratsastus
Lauantai: kisat
Sunnuntai: kisat ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti