tiistai 23. elokuuta 2011

Valmennukset

Onnistuinpas sitten sairastuttamaan itseni... Ei tosin mitään vakavaa: huimausta ja huonoa oloa. Tänään jäin kotiin nukkumaan, kun aamulla olo oli sen verran heikko. Enköhän huomenna jo sen verran kunnossa ole, että pääsen valmennuksiin.

Eilisista valmennuksista voisin nyt kertoa. Olin siis molemmilla, Picurin kanssa ensimmäistä kertaa vähään aikaan. Picur oli hieman jäykkä (ymmärrettävää viikon lomailun jälkeen), mutta kuitenkin vertyi nopeasti ja tuli ihan hyväksi. Vähän hidas (kuten lähes aina) oli, mutta ajoittain sain ihan hyvääkin tunnetta. Tehtiin avoja ja sulkuja pitkää sivua pitkin kaikissa askellajeissa. Siinä piti olla tarkkana, että taivutus tuli koko hevosen läpi, eikä jäänyt vain kaulaan. Käytimme apuna voltin tekemistä ennen taivutuksia. Valmiiksi taipuneella hevosella oli paljon helpompi lähteä taivutusta jatkamaan. Teimme myös laukka-käynti siirtymisiä ja laukanvaihtoja käynnin kautta sekä pätkiä A:4 ohjelmasta. Ongelmiksi siinä muodostuivat laukavaihto ravin kautta (keskihalkaisijalla -> hevosen suorana pitäminen hankalaa) ja kiinniottaminen lisäysten jälkeen (varsinkin laukassa). Tosin lisäykset onnistuvat paljon paremmin, jos saan hevosen ratsastettua riittävän lyhyeksi, nyt kun jää hyvin helposti turhan pitkäksi :(. Vielä muutaman treenit ennen kisoja, toivottavasti saan hyvän otteen hevoseen!!

Olavin kanssa teimme vastalaukkaa, lisäyksiä, keskikäyntiä-lisättyä käyntiä ja muuta kisaohjelmaan sisältyvää. Heppa meni hyvin, kunhan vain aloin vaatimaan liikettä enkä tyytynyt puolittaiseen ravihipsutteluun. Eroa ei oikeastaan edes huomaa ennen kuin saa hevosen taas liikkumaan kunnolla. Silloin ero on kyllä aivan kuin yöllä ja päivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti