keskiviikko 24. elokuuta 2011

Treenailen jälleen

Valmennusta...

Picur oli parempi kuin maanantaina, sain enemmän energiaa, vaikka ratsastinkin ilman raippaa (jotta kisoissa kuuntelisi pohjetta paremmin). Vieläkin tosin ongelmana oli energian säilyttäminen kokoamisissa: silloin tahti katoaa ja muoto laskee tai nousee pois luotilinjalta. Varsinkin volteilla muoto painuu liikaa kuolaimen alle. Valmentajani ratsasti myös Picurilla ja huomasi, etten ollut saanut sitä kyljistä tarpeeksi läpi. Taivutuksenhan täytyy säilyä, vaikka paineen päästäisi ohjasta. Tämän huomion jälkeen ymmärsin, kuinka minun täytyy ratsastaa hevosta, jotta saan sen taipumaan paremmin volteilla, kulmissa ja avotaivutuksissa.

Kisojen verkassa on tavoitteena saada hevonen reagoimaan pohkeeseen (eteen-kiinni siirtymisiä), taipumaan kyljistään (taivuttelua ympyrällä niin kauan, kunnes jää asettuneeksi, vaikka hellitän ohjasta), pysymään korkeassa muodossa (riittävästi voimaa takaosaan ja eteenpäinpyrkimystä sekä riittävästi puolipidätteitä ettei lähde juoksemaan) ja pysymään suorana (varsinkin laukavaihdossa ravin kautta keskihalkaisijalla). Tämän lisäksi ratsastan verryttelyssä kaikki radan liikkeet läpi, jotta tiedän radalla mihin niissä pitää keskittyä juuri sinä päivänä.

Olavilla oli tänä aamuna hieronta ja hepasta löytyikin yllättävän paljon jumeja :(. Toivottavasti nyt on sitten jälleen helpompi liikkua! Tänään mentiinkin sitten aika kevyesti, enimmäkseen pyöreää muotoa hakien. Olavi oli hyvin jäykän tuntuinen ja eteenpäinpyrkinystä ei oikeij löytynyt. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää, koska lihakset ovat varmasti hellina käsittelystä. Jotta Olavi vertyisi teimme voltteja, huolellisia taivutuksia kulmiin ja pieniä ravin lisäämisiä ja kokoamisia. Laukassa tavoitteena oli saada hyvin rullaava ja reipas laukka. Siirtymisten ja huolellisen ulko-ohjan ja sisäpohkeen ratsastamisen jälkeen tavoite täyttyikin kohtuullisen hyvin. Lopussa Olavi esitti hyviä siirtymisiä (ravi-käynti, laukka-ravi) ja hienoa ravia, minkä jälkeen saikin ravata loppuravit eteenalas ja pääsi kävelemään loppukäynnit hiekkatielle.

Ei oikein muuta kerrottavaa, mutta onpa taas treenit selostettu ja analysoitu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti