tiistai 19. kesäkuuta 2012

Jumppailupäivä

Tänään menin Olavin eteenalas. Tarkoitus oli jumppailla eilisen tunnin jäljiltä, ettei tulisi jumeja. Aloitin käyntien jälkeen jumppailemaan kevyessä ravissa. Menin alkuun tosi rauhallisessa tahdissa hevosta eteenpäin tunkematta, jotta lihakset saisi aueta rauhassa. Kun hevonen alkoi tuntua innokkaammalta liikkumaan eteenpäin, aloin menemään vähän reippampaa ravia. Tein paljon ympyröitä ja mm. kolmikaarista kiemurauraa. Vaikka Olavi oli pitkällä kaulalla, halusin että se on kunnolla avuilla ja kääntyy hyvin pyydettäessä. Aluksi kaikki tapahtui vähän hidastetulla vaihteella, mutta sitten pikkusen herättelin hevosta ja keskityin siihen, että hevonen oli ulko-ohjan tuella ja reagoi ulkopohkeeseen kääntävänä apuna.

Laukassa tein myös ympyröitä, joilla yritin saada hevosen antamaa periksi ja tulemaan pehmeämmäksi niskasta. Ongelmana tuntuu tällä hetkellä olevan se, että Olavi on aluksi tosi sitkeän tuntuinen edestä, mutta ei kuitenkaan tukeudu kunnolla kuolaimeen. Pitää ratsastaa tarpeeksi pohkeesta eteenpäin ja pitää vakaa käsi, mutta kuitenkin muistaa hellittää ohjista välillä. Esim. Olavilla toimii hyvin sisäkädellä taputtaminen. Mulla vaan meinaa välillä hermot mennä, kun se yrittää vetää mua irti satulasta ja itseään pitkälle & suoralle kaulalle. Tänään kyllä sain ihan hyvin ratsastettua siinä mielessä, että kaikessa mun tekemisessä oli pointti ja en hermostunut, vaikka ponsku ei alkuun ollut yhtään super. Oli kuitenkin jo parempi tänään kuin eilen, joten pitää vaan sinnikkäästi jatkaa ratsastusta!!

Lopussa jatkoin vielä ravissa pyöreällä kaulalla. Tein pari avoa, jotka tuntuivat kivoilta ja yritin saada hevosen tasapainoisemmaksi ja kantamaan itse itsensä. Hyvän pätkän jälkeen taputukset ja loppukäynneille. Olavi pääsi muutamaksi tunniksi vielä laiduntamaan! :)

Alla pari nättiä kuvaa Iisalmen palkintojenjaoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti