sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Loma fiiliksissä

Noniiin, jenna kirjoittaa taas. :)

Perjantaina Olavi pääsi Pursiaisen lihashuoltoon! Joitain jumeja löytyi, mutta ei mitään vakavaa, kommenttina ollut "kisoihin vaan!". Itse en pääsyt mukaan, koska jouduin riutumaan koulussa palautusten takia. Nyt kuitenkin loma alkanut vihdoin! Wohoo! Lehmätkin oli pääsyt tänään tallimatkan varrella laitumelle eli kesä on todella tullut. ;) Ilmat kyllä on olleet kaukana kesäisistä ja tänään mulla oli tallilla päällä toppaliivi :D. Hmm kesäkuun alku.....



Pe ratsastin Pitsun ja se sujui huonosti. Jotenkin eteenpäinpyrkimys on ihan kateissa ja koko homma on sellaista liikuliikuliiku- puristusta. Ja minä selässä hytkyt, heilun ja ratsastan huonosti. En saa pidettyä tasaista tuntumaa enkä käytettyä pohkeita tehokkaasti, vaan ne vaan heiluvat holtittomasti. Kantapäät ei pysy alhaalla ja jalka on ihan holtiton ja löysä. Tyydyn itse ratsastaessani liian vähään (niin hevosen kuin itseni osalta) ja teen kaiken liian huolimattomasti. Tein sulkuja ja en saanut hevosta taipumaan tarpeeksi. Samaan aikaan vauhti hiipuu ja sitten ei päästä yhtään mihinkään. Pitäisi saada hevonen myös pysymään ylhäällä ja se on ihan toivotonta, kun ei ole yhtään energiaa. No huomasin, että oma istunta jarrutti, joten sen korjauksen jälkeen tilanne parani hieman. Korjattiin sukellusta taivutuksissa viime valkuissa silleen, että sisäkäsi paikallaan ja ulkokädellä heppa ylös -> sitten tasainen tuntuma. Toimi silloin hyvin, mutta ei nyt johtuen omasta epäloogisesta ratsastuksesta.

Inhoan oikeasti tosi paljon sitä, kun ratsastan huonosti ja tiedän sen koko ajan, kun menen, mutta en vain tee asialle mitään. Kun kaikki alkaa menemään huonosti ratsastaessa mulla jää sellainen kauhea paniikki/sähläys/epätoivo vaihde päälle, etten enää kykene ratsastamaan lähellekään niin kuin osaan. Juuri silloin kun pitäisi kyetä korjaamaan hevosta, alan vaan ratsastamaan huonommin, ei hyvä. Aion parantaa ja kehittää itseäni ratsastajana ja silloin tälläinen huono ratsastus vaan ei ole sallittua. Se on epäreilua hevoselle ja ei edistä yhtään mitään positiivista. No turha jäädä valittamaan ja syyttämään itseään tai hevosta huonosti menneestä ratsastuksesta sen enempää. Asia pitää vain korjata ja ratsastaa seuraavilla kerroilla paremmin. Simppeliä!



Pidin myös mun pikkusiskolle (Hannalle) tuntia. Hanna lähtee heppa leirille, niin sai vielä vähän kertailla kaikkea. Tehtiin voltteja, pysähdyksiä ja muita perus ratsastusradan teitä. "Kantapäät alas, nojaa taakse päin, kädet irti satulasta, seuraa uraa, HANNA, ne kantapäät" hehee :D

Eiks oo söpö pari <3


Eilen oli kiirepäivä (ylppäreitä), joten hevoset sai vaparin. Tänään ratsastin Olavin eteenalas ja maastoilin Pitsun kanssa. Olavi oli aika jännittynyt ja epätasainen, mutta sain sen lopulta ainakin vasemmalle aika hyvin läpi. Vastalaukka auttoi kauheasti, koska siinä heppa hyväksyy paljon paremmin taivutukset ja tuntuman. Työskentelin paljon ympyröillä, mutta aina väliin myös suorilla urilla, jotta varmistaisin, että hevonen toimii myös silloin. Keskityin pitämään tasaisen tuntuman ja ratsastamaan pohkeella hevosta eteen, jotta se tulisi paremmin tuntumalle, kun jäi nyt hieman tyhjäksi. Välillä taivuttelin hevosta molempiin suuntiin, jotta se tulisi pehmeämmäksi niskasta. Jumppailtiin siis ihan kunnolla, toivon mukaan on huomenna sitten helpompaa alkaa oikeasti tekemään asioita. Alla olevat kuvat on pari viikkoa vanhoja, mutta ajattelin laittaa ne nyt tähän, kun en niitä vielä täällä blogissa ole julkaissut! :)








Oho vitsit mun kädet vammaa näissä kuvissa! Onko vähän pitkät ohjat, mitäs jos vaikka ottais ne käteen. ;) ja muutenkin, lisäryhtiä, please!!

Sitten viikko-ohjelman suunnittelua:
Maanantaina valkut
tiistaina hölkkä
keskiviikkona treeni
torstaina kevyt
perjantaina valmistelutreeni
la & su kisat

Kisoissa menen Olavilla kolme luokkaa: FEI dressage challenge test A, he A:2 ja he A:1. Kaksi jälkimmäistä on aika tuttuja ohjelmia, jotka on tullut ratsastettua monta kertaa, mutta toi FEI:n ohjelma on vähän vieraampi, sen olen vain kerran mennyt. Se on vähän hankalampi kuin nuo muut, siinä on esim. avoa (ooooooh), mutta eiköhän me ihan hyvin selvitä. ;) Mennään nyt väliin muutama helpompi luokka Olavin kanssa, koska kangilla heppa ei toimi. Johtunee raspauksesta, koska vähän aikaa sitten toimi ilman ongelmia. Raspauksesta onkin jo melkein puoli vuotta, mutta Juti on tulossa raspaamaan Iisalmen jälkeen, joten katsotaan sitten uusiksi. Pitsun kanssa jatketaan vaativia: junnujen joukkueohjelma ja vaB:3. Ei mitään ihmeellistä niissäkään. Avot on kyllä vaB:3:ssa keskihalkaisijalla, mikä lisää vaikeusastetta, mutta selvittiin niistä ihan hyvin kürissäkin! Huomenna varmaan katotaan ainakin ratojen asiat läpi ja ehkä jotain ratsastetaan kokonaan läpi, katotaan. :)

Tän viikon liikutua riippuu kyllä myös hevosista, voi olla että saavat tehdä vähän enemmän tai vähemmän mielialasta riippuen. Haluisin nyt, että saataisiin hyvä fiilis molempien kanssa, kun juuri nyt näillä fiiliksillä ei ois kiva lähteä kisaamaan. On tässä viikko aikaa ja kun mikään ei oikeasti ole pielessä niin kyllä tämä tästä. Onneksi on vielä ainakin maanantain valmennukset edessä, jos saisi ponit viriteltyä. ;) Kisatauko Iisalmen jälkeen tekee ihan hyvää varmasti ainakin Pitsulle, kuitenkin nyt tullut aika tiheästi kisoja. Sitten taas uudella innolla heinäkuussa! ;) tai siis mulla on kyllä intoa kisata vaikka koko ajan, mutta hepoille pitää antaa lepotauko. :D



Random kuva loppuun :D Hehee, vihdoinkin mun saappaat alkaa olla melko mukavat! Kuvassa ne on kyllä pikkusen likaiset, hups... Mutta näitä putsaa kyllä innolla, kun on niin hienot :D!! Joo, kirjoitan varmaan huomenna valkuista, ellei tule muuta menoa, että perus valkkupostausta odotettavissa seuraavaksi ;) Ihanaa, kun on aikaa eikä tarvii koko ajan juosta paikasta toiseen ihan hulluna. Tai ainakaan tänään ei tarvinnut...

Ja wauuuu 20 lukijaa ja viime postauksessa oli 16 "tykkäystä", tää mun blogi vaan kasvaa kasvamistaan :D!!! Ei mut oikeesti, kiva, että on seuraajia! :) Kiitos kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

  1. Ihanat noi karvasuojat!:) Minkä merkkiset ne on? Ja mistä oot ostanu ne?:) Hyvää kesälomaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään niistä ja etsin kyllä kivoja suojia tosi pitkään ennen kuin löytyi! Jouduin lunttaamaan merkin suojista ja niissä luki Horseline Jumper's. Noi on ostettu Cavallo pro shopista, missä niitä myydään edelleenkin. Ja kiitos! :)

      Poista
  2. Okei, kiitos paljon:) Muistatko paljon ne maksaa siellä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tarkalleen, mutta muistaakseni tyylin 30 e pari, ei ollut mitkään kalliit :)!

      Poista