torstai 7. kesäkuuta 2012

On the road

Nyt matkalla Iisalmeen! Ponit kyydissä ja kamat autossa (ainakin toivottavasti ;)). Aika lämmintä, +19, toivon mukaan lämmin sää jatkuu kisaviikonlopun yli. Ratsastan hevoset vasta paikan päällä, aamu on sujunut pakkaamisen merkeissä.

Pitsun kanssa on ollut vähän hankalaa viime aikoina, mutta nyt pitää vain nollata tilanne ja lähteä kisaamaan puhtaalta pöydältä tehden parhaat mahdolliset suoritukset. Olavi on ollut ok, pitää vain saada hevonen pysymään rentona ja tyytyväisenä. Huomenna meillä on molemmilla vain yksi luokka: Olavilla fei world dressage challenge test B (miksi pitää olla noin vaikea nimi ;DD?) ja Pitsulla vaB:3. Molemmat vähän vieraampia mulle, vaikka oonkin kummatkin joskus ratsastanut. Ei mitään ihmeellisyyksiä, FEIn ohjelma on vähän vaikeampi kuin monet helppo a:t, siinä on esim. avot. Olavi taitava poni selviää kyllä ;). Vastalaukassa käynnin kautta vaihdot onnistuu ihan hyvin, mutta jos radalla on jännitystä, saattaa laukan kokoaminen tuottaa pientä probleemaa. Lisäksi loppulinjan volttikahdeksikko on ikävä, koska siinä on haastavaa saada pidettyä tahti, koska hevonen helposti ennakoi tulevaa pysähdystä. No pohkeet kiinni ja keskittymistä!

Pitsun ohjelmassa taas avo-voltti-sulku keskihalkaisijalla on ikävä, koska se jarruttaa hevosta ja en yhtään haluaisi lisäjarrutuksia. :D Sitten vielä uralla käyntiin ja lyhyellä sivulla takaosakäännös, jossa hevosen pitäisi pysyä aktiivisena ja nopeana. Haasteita, mutta pitää vain verkassa saada hevonen tarpeeksi nopeaksi pohkeelle. Laukkaohjelma on siinä mielessä helppo, ettei siinä ole sulkuja, mutta toisaalta vaihto lisäyksen jälkeen voi olla hankala. Pitsun kanssa se voi kyllä olla ihan hyvä, kun laukan saa aktivoitua ennen vaihtoja. Ennakointia hevosen osalta pitää varoa, mutta tuskin se tuottaa suuria ongelmia, kun ei olla lisäys-vaihtoa kauheasti harjoiteltu. Sitä on turha kauheasti kotona vääntää, koska sitten kisoissa on vain hankalempaa tehdä se, kun heppa yrittää vaihtaa koko ajan.

Hehee käytiin hankkimassa riimu Olaville Mikkelistä, kun se onnistui nykimään omansa rikki... Aika pro kyllä, koska kyseessä oli laadukasta nahkaa oleva riimu... Sai nyt sitten harmaan Eskadronin, johon hankittiin "ihastuttavat" pehmusteet, kun Olavin leuan alusessa on joku allerginen reaktio, niin se on vähän arka.

Kohta on ruokatauon vuoro, kunhan kivan näköinen bensis löytyy. Suomi matkaaminen koppi perässä on hauskaa :D! Suosittelen! ;)

Siispä terveiset Järvi-Suomesta ;DD!!

4 kommenttia:

  1. Monta tuntia iisalmeen oikeen kestää ajaa ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian monta :D ollaan nyt oltu matkassa vähän vajaa 6h ja vielä on pari tuntia edessä... ;)

      Poista
    2. herran jestas... No mutta tsemppiä kisoihi! :D

      Poista