maanantai 18. kesäkuuta 2012

Paluu "arkeen"

Tänään oli valmennus, josta on nyt vähän kuvasaldoa tulossa.

Alussa Olavi oli tosi huono ratsastaa. Se johtui epäilemättä löysäilyviikosta eli poni oli ihan lomailutunnelmissa. No alettiin sitten vaan tekemään asioita välittämättä sen suuremmin hevosen huonoudesta. Tehtiin sulkuja laukassa: ensin uralta keskihalkaisijalle, sitten uralta siksak-sulkuna. Sujui ihan ok, tosin sivulle menoa olisi saanut olla enemmän. Jatkettiin vaihdoilla, ensin neloset (puhtaasti) ja sitten kolmoset (puhtaasti). Hyvä fiilis, kun saa ne kuitenkin puhtaasti, vaikkei hevonen ihan avuilla ollutkaan. Myös piruetteja harjoiteltiin: ensin neliöllä (aina kulmassa neljäsosa piruetti) ja lopuksi lävistäjällä puolipiruetti. Neliöllä neljäsosa piruettien tekeminen on hyvä harjoitus mun mielestä, kun siinä ei tuu "apua mä teen laukkapiruettia ja en osaa enää ratsastaa"-fiilistä (joka mulla vähän tulee puolipirueteissa) ja sen lisäksi pystyy menemään kulmia välillä ihan normaalisti, jos esim. laukka menee huonoksi tms.





Ratsastin Yrjön läpi ja se meni ihan jees olosuhteet huomioonottaen. Hyvä harjoitella noitakin välillä, josko sitten pääsisi joskus kokeilemaan kisoissakin ;). Olavi alkoi pikkuhiljaa onneksi tulemaan paremmaksi ja vähän enemmän peräänantoon. Joten pitää vain pysyä kärsivällisenä ja työstää hevosta paremmaksi eikä turhaan hermostua ja alkaa riehumaan. Työstettiin vielä ravia ja laukkaa lopuksi, ja varsinkin ravi alkoi tuntua oikein kivalta! Olavi oli jopa myötämielinen ja antoi vähän käyttää raippaa takaosan aktivointiin ilman hepuleita!! :D Se on kiltti poni <3






Oli ihan kiva treeni ja positiivista varsinkin se, että Olavi parani sen aikana. Nyt ensi viikolla tarkoitus päästä takaisin treeniin ja loppuviikosta tulee pikkuloma, kun lähden mökille juhannusta viettämään.

Ti: eteenalas
Ke: ratsastus
To: maastoilu
Pe: juhannus
La: juhannus
Su: jumppailu



4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Paitsi että sulla on jalustin väärin päin viimisissä kuvissa ;) aijjai :p hahah! Ootte kyllä kehittyny Olavin (ja Picurin) kanssa paljon :)

    VastaaPoista
  2. Tää ulkoasu on ihan tosi kiva! :)

    VastaaPoista